Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikalus paukštis: „šaudo“ lazeriu, pjauna pjūklu ir apsimeta robotu

Nors šis BBC laidų apie gamtą vedėjo, sero Davido Attenborough filmuotas pasakojimas apie Australijoje gyvenantį unikalių vokalinių sugebėjimų paukštį didįjį lyrauodegį (lot. - Menura novaehollandiae) sukurtas prieš keliolika metų, panašu, kad laiko ratas apsisuko ir šis sparnuočių pasaulio unikumas užkariauja naują simpatijų bangą.
amazing-bird-sounds-from-the-lyre-bird-david-attenborough-bbc-wildlife
Lyrauodegis stebina garsais

Didžiojo lyrauodegio skleidžiamų garsų amplitudė ir diapazonas stebina net ir šiandien.

Šis paukštis pasižymi unikaliu sugebėjimu tobulai mėgdžioti bet kokius išgirstus garsus. Taip jo repertuare atsirado ne tik turtinga daugybės kitų paukščių rūšių trelių fonoteka, bet ir garsų iš technikos pasaulio – pvz., miškuose išgirstas grandinių pjūklų džeržgimas, darbininkų švilpautos melodijos, paukštį fotografavusių ornitologų kamerų spragsėjimai, automobilio signalizacijos sirenų kauksmas, improvizuoti robotuko R2D2 iš Žvaigždžių karų cypsėjimus primenančios vokalizacijos ir pan.

VIDEO: Amazing! Bird sounds from the lyre bird - David Attenborough - BBC wildlife

Dar platesne neįtikėtinų garsų gama ne taip seniai vieno Australijos zoologijos sodo lankytojus džiugino statybinės technikos ir instrumentų garsais – grąžto zyzimu, plaktuko taukšėjimu, rankinio pjūklo džyrinimu ir pan.

VIDEO: Lyrebird mimics construction sounds

O štai su šiuo egzemplioriumi derėtų elgtis atsargiau – jis šaudo ne tik papliūpomis iš fotoaparato, bet ir serijomis iš kažkuriame kompiuteriniame žaidime naudojamo lazerinio ginklo.

VIDEO: Amazing Lyre bird sounds

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius