Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždaroma „torrent“ svetainė „Isohunt“, jos įkūrėjas sumokės 110 mln. dolerių žalos atlyginimo

Daugiau nei dešimtmetį veikusi populiari „torrent“ failų paieškos svetainė „Isohunt“ uždaroma, skelbia Torrentfreak.com. Jos įkūrėjas Gary Fungas nusprendė nutraukti bylinėjimąsi teismuose su Holivudo studijas atstovaujančia organizacija „Motion Picture Association of America“ (MPAA), kuriai sumokės 110 mln. dolerių žalos atlyginimo.
Piratavimas internete
Piratavimas internete / 123rf nuotr.

„Isohunt“ ir MPAA kovos teismuose truko daugiau nei septynerius metus. Penktadienį paskelbta, kad abipusiu susitarimu nuspręsta nutraukti bylinėjimąsi, o G.Fungas sutiko sumokėti 110 mln. dolerių MPAA bei uždaryti savo valdomas svetaines „Isohunt“, „Podtropolis“, „TorrentBox“ ir Edtk-it.com.

„Liūdna atsisveikinti su savo kūdikiu. Bet aš atstovėjau gerą kovą, baigiau lenktynes ir likau ištikimas savo įsitikinimams. „Isohunt“ gyvavo 10,5 metų: tai yra daug bet kokiam verslui, o interneto „startupui“ – visa amžinybė“, – sako G.Fungas.

MPAA atstovai teigia esantys patenkinti pasiektu susitarimu ir tikisi, kad tai atbaidys kitus žmones kurti panašaus pobūdžio tinklalapius. Taip pat organizacija tikisi, kad vienos didžiausių „torrent“ svetainių uždarymas padės išsaugoti tūkstančius darbo vietų kino industrijoje bei apsaugos kitus verslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius