-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uždaromas 15 metų veikęs „Winamp“ grotuvas

Jeigu dar 1990-aisiais turėjote asmeninį kompiuterį ir klausėtės muzikos MP3 formatu, tikėtina, kad naudojote programą „Winamp“. Tačiau po beveik 15 metų veikimo grotuvui atėjo pabaiga – „Winamp“ savininkė AOL pranešė, kad nuo šių metų gruodžio 20 d. jo nebus galima parsisiųsti iš oficialaus tinklalapio, skelbia techcrunch.com
Uždaromas „Winamp“ grotuvas
Uždaromas „Winamp“ grotuvas

Įrašas apie grotuvo uždarymą paskelbtas oficialiame „Winamp“ puslapyje, o AOL atsisakė pateikti oficialų komentarą. AOL taip pat neskelbia informacijos ir apie oficialias „Winamp“ įplaukas, tačiau buvęs „Winamp“ darbuotojas arstechnica.com pranešė, kad šios siekia maždaug 6 mln. dolerių.

1999 m. „Winamp“ grotuvą iš „Nullsoft“ už 80 mln. dolerių įsigijo kompanija AOL. Nuo tada muzikos grotuvai ir programos gerokai pasikeitė, atsirado „SoundCloud“, „iTunes“, „Spotify“, tačiau „Winamp“ visuomet veikė ir pateikdavo atnaujintas versijas, o dalis žmonių naudojosi ir vis dar tebesinaudoja šiuo grotuvu.

AOL 2010 m. išleido „Winamp“ grotuvo versiją „Android“, o 2011 m. – ir „Mac“ kompiuteriams.

Dar 2012 m. pirmasis „Winamp“ direktorius Robas Lordas sakė, kad „Winamp” laisvai galėjo lydėti tokia sėkmė kaip „iTunes“, jei ne klaidos, kurias AOL padarė iškart po „Winamp“ įsigijimo.

Tuo pat metu kai pirko „Winamp“, AOL įsigijo ir internetinės muzikos tinklalapį spinner.com. Jis tai pat jau nebeveikia.

Domitės mokslo ir informacinių technologijų naujienomis? Prisijunkite prie Mokslas.IT socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Google+“ ir „Twitter“. Patirkite netikėtų atradimų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius