Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Vilnius išranda 2017“ komisija: ieškoti įkvėpimo bendruomenėje lengviau

Penktadienį Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėsiančiam didžiausiam Lietuvoje išradėjų konkursui „Vilnius išranda 2017” intensyviai ruošiasi kelios dešimtys talentingų išradėjų ir konkurso komisija.
„Vilnius išranda 2017“ komisija
„Vilnius išranda 2017“ komisija / Renginio organizatorių nuotr.

Lietuvos technologijų, verslo ir mokslo profesionalai Donatas Malinauskas, Evaldas Pabrėža, Laima Kaušpadienė bei Donatas Smailys atrinks tris geriausius išradimus – inovatyviausią, finansiškai perspektyviausią ir žaliausią idėją.

„Vilnius išranda 2017“ konkursantai pretenduoja atnešti svarbių pokyčių įvairiausiose srityse – nuo laisvalaikio, namų ir maisto pramonės iki priemonių, galinčių pasitarnauti medicinoje ar gamyboje. Kompetentinga komisija įvertins ir atrinks perspektyviausius išradėjus, kurie išsidalins 21 tūkst. eurų prizinį fondą.

Vienas iš „Deeper“ įkūrėjų ir įmonės technologijų vadovas Donatas Malinauskas: „Sėkmingą Lietuvos ateitį garantuos žmonės“

„Lietuvoje turime svarbiausią resursą, kuris gali garantuoti sėkmingą ateitį – tai Lietuvos žmonės. Jei sugebėsime kurti ateities paslaugas ir produktus, sėkmingai konkuruoti pasaulinėse rinkose, net neabejoju, kad mūsų visų ateitis bus puiki. Tokie renginiai kaip „Vilnius išranda“ suburia išradėjus į vieną vietą ir parodo, kad turime fantastiškų žmonių, komandų ir idėjų, kurios tampa produktais“, – teigia D. Malinauskas.

Vienas iš lazerius gaminančios įmonės „Integrated Optics“ įkūrėjų ir direktorius Evaldas Pabrėža: „Vilnius išranda 2017” – naujas etapas Lietuvai“

„Visi Lietuvos išradėjai rinksis po vienu stogu, ir tai yra unikali proga pradėti formuoti išradėjų bendruomenę. Išradyba visiškai priklauso nuo atskiro žmogaus, atskiros asmenybės, tačiau bendruomenėje galima ieškoti įkvėpimo, aptarti labiausiai pasiteisinusias patentavimo ir komercinimo strategijas. Neabejoju, kad šis renginys žymi naują etapą Lietuvai“, – sako E. Pabėža, kuris yra sutikęs daugiau nei šimtą išradėjų, padėjęs jiems apsaugoti bei komercializuoti išradimus ir pats yra vieno išradimo autorius.

Integruoto studijų, mokslo ir verslo centro (slėnio) „Saulėtekis“ Mokslo ir technologijų parko vadovė Laima Kaušpadienė: „Esame išradėjų tauta“

Labai džiugina renginio dalyvių gausa. Tai ženklas, kad Lietuva turi itin didelį potencialą, kuriant inovacijas. Idėjų įvairovė įrodo, kad esame išradėjų tauta, o tokios iniciatyvos kaip „Vilnius išranda“ padeda prototipams išvysti dienos šviesą, galbūt pritraukti investicijas, ir, galiausiai, sukurti stiprų ir tvarų verslą“, – apie ilgalaikę projekto naudą Lietuvos verslui kalba L. Kaušpadienė.

Pirmojo Lietuvoje akademinio jaunojo verslo inkubatoriaus KTU „Startup Space" vadovas Donatas Smailys: „Konkursas stiprina startuolių bendruomenę“

„Lietuvoje auga ir stiprėja startuolių bei inovatorių bendruomenė. Smagu, kad daugėja ir gerų iniciatyvų, tokių kaip „Vilnius išranda“, stiprinančių šias bendruomenes“, – teigia lektorius, visuomeninės veiklos aktyvistas, asociacijos „Lietuvos startuoliai“ direktorius D. Smailys.

Su komisijos atrinktais dalyviais ir jų išradimais visi norintys susipažinti galės šį savaitgalį, kovo 31 d. – balandžio 1 d., „Litexpo“ vyksiančiame nemokamame renginyje „Vilnius išranda 2017“.

Konkursui pateikti ir komisijos atrinkti 40 darbų varžysis trijose kategorijose. „Didžiausio išradimo“ titulas atiteks inovatyviausiai idėjai ir jos išradėjui. „Finansiškai perspektyviausiu“ bus paskelbtas išradimas, galintis sparčiausiai išjudinti pardavimų rinką.

„Žaliausio išradimo“ nominaciją laimės gamtai draugiškiausią ir labiausiai vartotojų sąmoningumą skatinančią idėją pasiūlęs konkursantas.

Daugiau apie konkursą: www.vilniusisranda.lt

Konkursą globoja Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Konkursą „Vilnius išranda 2017“ organizuoja Benedikto Gylio paramos fondas. Nuo 2013 m. veikiantis fondas vykdo projektus, skatinančius laisvą saviraišką, verslumą bei kūrybingumą, aktyviai remia jaunuosius Lietuvos talentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius