-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Virtuali valiuta bitkoinai įgauna pripažinimą: Kipro universitetas priims įmokas bitkoinais

Virtuali valiuta bitkoinai ir toliau skinasi kelią į mūsų gyvenimą. Kipro Nikosijos universitetas oficialiai pranešė, kad už mokslus leis mokėti bitkoinais (angl. bitcoin). Be to, šis universitetas ketina pasiūlyti ir magistro studijas apie virtualias valiutas, skelbia venturebeat.com.
Bitkoinas
Bitkoinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Studentai virtualia valiuta galės susimokėti tiek už nuotolines, tiek už įprastas 2014 – ųjų pavasario semestro studijas. Jeigu dar nesate užtikrintas dėl virtualių valiutų arba neapsisprendžiate, ar norite vykti mokytis į Kiprą, universitetas pirmąjį būtinąjį kursą siūlo išklausyti nemokamai.

„Skaitmeninė valiuta yra vienas naujausių žmonių išradimų, o valiuta – vienas seniausių, – sako buvęs Nikosijos universiteto rektorius dakataras Anreas Polemitis. – Šia programa mes siekiame nustatyti skaitmeninės valiutos išsivystymo kelią ir suteikti žinių, kurios studentams gali būti naudingos jų profesinėje karjeroje.“

Bitkoinų vertė pastaruoju metu vis kyla. Dar prieš keletą dienų kainavusi 400 dolerių, ši valiuta trečiadienį perkopė 750 JAV dolerių ribą. Kaina gerokai šoktelėjo po to, kai JAV vyriausybės atstovai susitiko aptarti valiutos teisėtumo, kuria teisėsaugos institucijos nepasitiki dėl jos decentralizuoto pobūdžio, klausimus.

Bitkoinai gali būti konvertuojami į realią valiutą arba naudojami pirkti internetu prekes bei paslaugas. Ši virtuali valiuta vis plačiau naudojama internetiniuose sandoriuose, o jos vertė itin svyruoja, nes ja labai domisi spekuliantai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius