Vyras priėmė kūdikį pasinaudojęs internete rastomis instrukcijomis

Kai Leitonstouno (Didžioji Britanija) gyventoja Emma Smith pradėjo gimdyti, jos vyras Leroy suprato, kad iki ligoninės nuvažiuoti laiku nespės. Tada jis ėmėsi kiek neįprasto, tačiau, panašu, logiško veiksmo – mobiliuoju telefonu internete susirado instrukcijų, kaip priimti kūdikį.
„Google“ gali duoti išsamių pavyzdžių, kaip vyksta gimstančio kūdikio priėmimas.
„Google“ gali duoti išsamių pavyzdžių, kaip vyksta gimstančio kūdikio priėmimas. / 15min.lt

Žinoma, vyras pirmiausia paskambino akušerei, tačiau, dar prieš jai atvykstant, Emmai prasidėjo stiprūs sąrėmiai. Taigi 29 metų vyras griebė savo mobilųjį „BlackBerry“ telefoną, įjungė internetinę paiešką ir „Google“ pradėjo ieškoti instrukcijų, kaip žingsnis po žingsnio elgtis tokioje situacijoje. Sekdamas rastais nurodymais, jis sėkmingai padėjo savo dukrai ateiti į pasaulį.

Praėjus penkioms minutėms po gimdymo, atvyko akušerė ir nukirpo ketvirto jų vaiko bambagyslę. Smithas vėliau išdidžiai pasakojo korespondentams, – „Akušerė dar tą pačią dieną patikrino Emmos būklę, tačiau kiek vėliau sąrėmiai vėl prasidėjo ir maždaug 20 val. mes vėl iškvietėme specialistę. Tačiau tada viskas vyko greitai – supratau, jog Emma tuoj pagimdys. Nebuvau tikras tuo, ką man reikia daryti, todėl naudodamasis telefonu pradėjau ieškoti patarimų. Aš labai nervinausi, niekada nemaniau, kad man to prireiks. Internete radau tekstą, kuriame rašoma, jog pasirodžius kūdikiui reikia prilaikyti galvytę, o jam gimus – padėti mamai ant krūtinės ir abu užkloti antklode. Taip pat įsitikinti, ar jiems patogu. Tai buvo nuostabu – namuose buvome tik dviese, nes vaikai buvo išvykę pas močiutę.“

Apsaugos darbuotojas Smithas priduria, jog vis dar negali patikėti, kad jam tai pavyko. Gimdymas truko apie 40 minučių. Leroy sako, jog dar prieš gimstant jų dukrai, žmona pyko už tai, kad jis nuolat žaidžia mobiliuoju telefonu – dabar ji jau pakeitė savo nuostatą. „Dabar „BlackBerry“ jai nė kiek netrukdo. Šią istoriją papasakojau visiems bent milijoną kartų, vaikai taip pat manimi didžiuojasi“, – sako laimingasis tėtis.

Keturių vaikų mama Emma irgi džiaugiasi, – „Nuostabu, kad Leroy pavyko priimti mūsų pirmąją dukrą. Turime dar tris berniukus. Per gimdymą aš jam pasakiau: „Tu esi Leroy Smithas, tu gali padaryti bet ką.“ Bet kuriuo atveju norėjau gimdyti namie. Laimė, turėjome telefoną. Daugiau niekada nesiskųsiu, kad vyras juo žaidžia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius