Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Youtube“ pristato naują muzikos paslaugą

„Youtube“ stoja į konkurencinę kovą su „Spotify“ ir pristato naują muzikos paslaugų platformą „YouTube Music Key“, kuri pradės veikti jau šį savaitgalį. „Music Key“ kol kas veiks tik septyniose šalyse ir lietuviams bus neprieinama.
Vaizdo įrašų programa „Youtube“
Vaizdo įrašų programa „Youtube“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Platformos vartotojai galės žiūrėti vaido įrašus ir klausytis muzikos, įskaitant albumus iš trijų pagrindinių bei šimtų nepriklausomų muzikos įrašų kompanijų.

Paslauga galima bus naudotis nemokamai, tačiau tuomet teks pasiklausyti reklamų, o mokama versija be reklamų kainuos dešimt dolerių per mėnesį. Tiesa, pirmieji vartotojai „Music Key“ turiniu galės pusmetį naudotis nemokamai, o vėliau mokės po 8 dolerius per mėnesį.

Paslauga galima bus naudotis nemokamai, tačiau tuomet teks pasiklausyti reklamų, o mokama versija be reklamų kainuos dešimt dolerių per mėnesį. 

„YouTube Music Key“ veiks kartu su kita „Google“ priklausančia platforma „Google Play Music All Access“. Visi „Music Key“ vartotojai turės priėjimą ir prie „All Access“.

„Google“ šešių mėnesių versiją vadina bandomąja (beta) ir galimybę ja naudotis suteiks tik septynių valstybių – JAV, Didžiosios Britanijos, Airijos, Italijos, Ispanijos ir Suomijos – vartotojams. Pirmine versija galės naudotis tik pakvietimus gavę nuolatiniai „Youtube“ vartotojai.

Naują paslaugą mobiliųjų įrenginių vartotojai galės pasiekti per „Android“ ir „OS“ vartotojams skirtas „YouTube“ programėles.

Didžiausias platformos konkurentas bus „Spotify“, kuris šį mėnesį pranešė pasiekęs jau 50 mln. vartotojų, iš kurių 12,5 mln. naudojasi mokama prenumerata.

Kiti konkurentai yra „Deezer“, „Rdio“, „Rhapsody“, jų atitikmuo Europoje „Napster“, o taip pat „Apple“ priklausantys „Beats Music“.

„Youtube“ reikalauja, kad visos muzikos įrašų bendrovės, kurios įdeda savo katalogus į „Music Key“, juos padarytų juos prieinamais ir mokamoje, ir nemokamoje versijose.

Su tokia politika nesutinka kai kurie atlikėjai, įskaitant Taylor Swift. Atlikėjos katalogas buvo išimtas iš „Spotify“, kai ši nesutiko savo albumo leisti naudoti nemokamoje versijoje.

Dar prieš „Music Key“ pristatymą kai kurios įrašų bendrovės kritikavo „Youtube“. Nepriklausomus atlikėjus atstovaujantis WIN teigė, kad jų atlikėjams sudaromos gerokai prastesnės sąlygos nei populiariausių įrašų studijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius