Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žaidimas išsiilgusiems samurajų. „Nioh“ apžvalga

2004 metais žaidimų kūrimo kompanija „Team Ninja“ visus pribloškė naujam gyvenimui prikeldama klasikinį žaidimą „Ninja Gaiden“, bet nuo 2010-ųjų išgyveno savitą nuosmukį. Trečioji „Ninja Gaiden“ dalis buvo silpna, o kita visame pasaulyje šių kūrėjų mėgstama serija – „Dead or Alive“ – su penkta dalimi taip pat nepasiūlė nieko naujo, tad atrodė, kad ši studija tuoj užges.
Žaidimas „Nioh“
Žaidimas „Nioh“ / Stopkadras

Vis tik šiemet, ši kūrėjų kompaniją savo „Ninja Gaiden“ žinias bei patirtis sumaišė su šiuo metu daugelio žaidėjų mėgstama „Dark Souls“ formule ir pridėjo tai, ko žaidėjams jau seniai niekas nesiūlė – tirštą sluoksnį Japonijos istorijos bei mitologijos.

„Nioh“ - tai veiksmo vaidmenų žaidimas, kurio veiksmas nukels į 1600-ųjų Japoniją. Žaidime mes įsikūnysime į europietį samurajų Williamą ir bandysime įvykdyti įvairias žaidimo pasiūlytas užduotis – kovosime prieš kitus samurajus, susikausime su mitologinėmis būtybėmis ir rinksime patirties taškus.

Žaidimo pasaulį sudaro daug skirtingų lygių, kurie, savo ruožtu, sukurti kaip maži, autonomiški labirintai. Naršyti mėgstantis žaidėjai beveik visuose lygiuose praleis nemažai laiko, bandydami atrasti visus slaptus kelius, sutrumpinimus, paslaptis ar žaidimo istorijos nuotrupas. Mėgstantiems ieškoti – tikrai bus ką veikti, pradedant žaliais padarėliais, keliančiais žaidėjo statistiką bei baigiant retesniais priešais, kurie kartais tyko žaidėjo prie viliojančiai žibančios lobių skrynios.

Stiprioji žaidimo savybė – bosų kovos. Išties tai yra visa paletė skirtingų tipų, taktikų ir išorinio šlykštumo ar išskirtinio dizaino priešininkų. Pradedant nuo stambių, lėtų ir didelę žalą darančių titanų iki smulkių, greitų ir vos per kelias sekundes kovą užbaigti galinčių priešų.

„Nioh“ dėka savo sudėtingumo ir gausybės lygių yra tikrai ilgas nuotykis, tad jį galima žaisti beveik be galo. Be abejo, tokio žaismo bei struktūros žaidimas yra tinkamas ne visiems – tiems, kam „Ninja Gaiden“ buvo per sunkus, „Nioh“ geriau visai nepirkti. Tačiau tiems, kas nebijo iššūkių ir supranta, kad šis žaidimas nebus skirtas ramiems vakarams „NioH“ atvers duris į dar vieną pasaulį, iš kurio ilgai nesinorės išnirti. Žaidimas skirtas išskirtinai „Playstation 4“ konsolių savininkams.

VIDEO: Nioh | Apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius