Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ pirmauja planšetinių kompiuterių rinkoje, bet ant kulnų lipa „Samsung“ ir „Amazon“

Planšetiniai kompiuteriai graibstomi kaip karšti pyragai, rašo ne viena rinkos tyrimų kompanija. IDC praneša, kad praėjusių metų ketvirtąjį ketvirtį, buvo parduoti net 52,5 milijonai planšetinių kompiuterių, o tai pagerino visus rekordus ir išankstinius skaičiavimus.
Planšetinis kompiuteris
Planšetinis kompiuteris / „Omnitel“ nuotr.

Kaip ir buvo galima tikėtis, „Apple“ išliko rinkos lydere, tačiau jos rinkos dalis mažėja. Praėjusių metų ketvirtajame ketvirtyje kompanijos rinkos dalis buvo 43,6 proc., o 2011 metų ketvirtajame ketvirtyje net 51,7 proc. Tai yra net apie 8 proc. mažiau per vienerių metų laikotarpį.

Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“ liko antroje vietoje, o šios kompanijos planšetinių kompiuterių pardavimai per vienerius metus padidėjo beveik keturis kartus. Visgi šio gamintojo rinkos dalis nėra didelė, lyginant su „Apple“, ir siekia apie 15,1 proc.

„Samsung“ užėmė antrąją vietą iš interneto prekybos giganto „Amazon“, kurio rinkos dalis mažėjo gana pastebimai nuo 15,9 proc. iki 11,5 proc. Kompanijos „Asus“ pardavimai metų laikotarpyje didėjo labiausiai daugiausiai dėl puikaus darbo su „Google“ pristatant ypač pigius „Nexus 7” variantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius