-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Nokia“ sugeba uždirbti net iš 20 dolerių kainuojančių telefonų

Kompanijos „IHS iSuppli“ specialistai išsiaiškino, kad suomių kompanija „Nokia“ gali gauti pelną pardavinėdama modelį „Nokia 105“ vos už 20 dolerių be jokių subsidijų. Modelis skirtas besivystančioms šalims, jis turi spalvotą ekraną ir LED žibintuvėlį, taip pat FM radijo modulį, o baterija ramybės būsenoje gali veikti iki 35 dienų.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ekspertai teigia, kad „Nokia 105“ dalių savikaina, įskaitant ir surinkimą, kainuoja 14,2 dolerio. Žinoma, išlaidos kūrimui, licencijavimui, reklamai ir kitiems dalykams nėra numatomos, tačiau 29 proc. pelno marža leistų padengti tam tikras nenumatytas išlaidas.

Prieš aštuonerius metus pasiūlytas mobilusis telefonas „Nokia 1110“ su panašiu funkcionalumu vartotojams atsieidavo tris kartus brangiau. Taigi mažėjant komponentų savikainai įrenginius galima smarkiai atpiginti, o tai – tik į naudą galutiniam vartotojui.

Pernai „Nokia“ telefonų asortimente išmaniųjų įrenginių modeliai užėmė vos 10 proc., o likusią dalį sudarė paprasti (vadinamieji „feature phone“) mobilieji telefonai. Nors suomių gamintojo ketinimai išmaniųjų telefonų rinkoje labai rimti, o jų dalis jos asortimente auga, trauktis iš paprastų telefonų segmento jis neketina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius