Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinio interneto tinklo kūrėjas atvyksta į Vilniaus inovacijų forumą

Ūkio ministerija ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra š. m. gruodžio 4–6 dienomis Lietuvos sostinėje organizuoja pirmąjį Vilniaus inovacijų forumą („Innovation Drift“). Vienas iš pagrindinių šio tarptautinio renginio pranešėjų – pirmą kartą į Baltijos šalis atvykstantis pasaulinio interneto tinklo (angl. „World Wide Web“) kūrėjas seras Timothy Johnas Berners-Lee. Savo įžvalgomis apie naujovių reikšmę visos Europos ekonomikai šiame forume dalysis verslo ir mokslo inovacijų lyderiai iš įvairių Europos šalių.
Timothy Bernersas
Timothy Bernersas / wikimedia.org nuotr.

„Vilniaus inovacijų forumas siekia sukurti europinę platformą aukšto lygio diskusijoms apie inovacijų reikšmę, mokslo ir verslo bendradarbiavimą, išryškinti inovacijas kaip varomąją jėgą sprendžiant ekonomikos augimo ir užimtumo problemas visos Europos mastu“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Viena svarbiausių XX a. asmenybių tituluojamas, viso pasaulio gyvenimą pakeitęs žmogus Timothy Bernersas, geriausiai žinomas kaip nepaprastai reikšmingos šiuolaikinės inovacijos – pasaulinio interneto tinklo – kūrėjas. Seras T. Berneris Ly pradės Vilniaus inovacijų forumą uždegančiu pranešimu apie inovatyvumą ir verslumą globaliame pasaulyje.

Verslo, mokslo ir viešojo sektoriaus inovacijų lyderiai ir ekspertai iš Lietuvos bei kitų Europos Sąjungos šalių ne tik diskutuos apie ES konkurencingumą, smulkiojo ir vidutinio verslo reikšmę kuriant inovatyvią Europą, bet ir dalysis gerąja patirtimi, užmegs naujų kontaktų. Forumo dalyviams naudingų įžvalgų suteiks teminės sesijos ir įkvepiantys pranešėjai ir moderatoriai.

Savo patirtimi dalysis sėkmingiausi ekologinių inovacijų verslo atstovai, įkvepiančias kalbas žada ryškiausi sesijų apie moterų verslumo stiprinimą ir pradedančiąsias įmones moderatoriai. Forumo dalyviai galės rinktis informatyvias, inovatyvias ir interaktyvias sesijas iš plačios ir turtingos dviejų dienų trukmės forumo programos. Diskusijas papildys mokslo ir technologijų paroda, o trečią dieną forumo dalyviai bus pakviesti apsilankyti inovatyviausiose Lietuvos įmonėse.

Norintys dalyvauti Vilniaus inovacijų forume („Innovation Drift“) jau gali registruotis interneto svetainėje www.vif2013.com.

Vilniaus inovacijų forumas („Innovation Drift“) yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai renginių. Tikimasi, kad šis forumas bus vienas iš pirmaujančių tokio tipo renginių ES, jame laukiama apie 600 dalyvių iš įvairių Europos šalių.

Vilniaus inovacijų forumas („Innovation Drift“) finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius