Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renkamos geriausios mokslo populiarinimo iniciatyvos

Lietuvos mokslų akademija (LMA) skelbia mokslo populiarinimo audiovizualinių priemonių konkursą, į kurį kviečia visus mokslininkus, tyrėjus ir kitus mokslo populiarinimo srityje dirbančius asmenis bei įstaigas. Vertinimo komisijos atrinkti projektai gaus iki 50 tūkst. litų finansavimą.
Formulės
Formulės / 123rf nuotr.

Pasak LMA prezidento, profesoriaus Valdemaro Razumo, mokslą visuomenei, naujausius pasiekimus būtina populiarinti šiuolaikinėmis priemonėmis. Akademija siekia, kad visuomenė tinkamai vertintų mokslinę veiklą ir jos rezultatus, didėtų mokslininko profesijos patrauklumas, būtų skatinamas tyrėjų ir visuomenės dialogas, gerinami visuomenės gebėjimai suprasti naujausius mokslo ir technologijų pasiekimus.

Konkurso organizatoriai laukia siūlymų vykdyti novatoriškus audiovizualinių priemonių projektus, tokius kaip filmai, TV ir radijo laidos, interneto projektai, spektakliai, vaizdo klipai, plakatai ir jų ciklai. Konkurse gali dalyvauti tiek individualūs asmenys, tiek ir jų grupės.

Lietuvos mokslų akademija tikisi, kad koordinuotos mokslininkų ir tyrėjų pastangos padės objektyviai informuoti apie mokslo ir technologijas, skleis informaciją apie darnios plėtros ir žinių visuomenės raidos tendencijas bei perspektyvas. Tai turėtų tapti atsvara pseudomokslinėms ir antimokslinėms idėjoms, pastaruoju metu plintančioms visuomenėje.

LMA mokslo populiarinimo projektų paraiškas kviečia teikti iki šių metų spalio 17 dienos. Gautas paraiškas vertins sudaryta 7 ekspertų komisija, o lėšos projektams bus skirtos iš projekto „Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas“ asignavimų. Maksimalus paramos (finansavimo) dydis – 50 tūkst. Lt. Iš viso planuojama finansuoti iki 20 projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius