Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Kalėdų į taisyklas atkeliauja šimtai sudaužytų telefonų

Kasmet po Kalėdų ir Naujųjų metų į taisyklas atkeliauja šimtai mobiliųjų telefonų. Aparatus taisančios bendrovės MTTC darbuotojai juokauja, kad po Joninių į jų rankas patenka daugybė „išsimaudžiusių“ telefonų, o žiemos švenčių metu jie masiškai krenta iš rankų.
Mobilieji telefonai
Mobilieji telefonai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ apklausos, atliktos naudojantis išmaniąja programėle, duomenimis, daugiau nei trečdalis respondentų, besinaudojančių išmaniaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais, bent kartą yra pametę arba dėl vagystės netekę savo mobiliojo telefono.

Dažniausiai dūžta išmanieji telefonai

MTTC vadovas Gintaras Kručkas pasakoja, kad būna situacijų, kai klientai atėję su pilnu maišeliu smulkių detalių klausia, ar iš jų dar galima surinkti telefoną. Jam taip pat yra tekę matyti ir šuns perkąstą bei kulkos peršautą telefoną. Tačiau tokių atvejų yra vienetai, kur kas dažniau tenka keisti įskilusius bei sudužusius telefonų ekranus ar gelbėti juos nuo į vidų patekusios drėgmės.

„Kai telefonas krenta iš rankų, paprastai pirmo ir antro smūgio metu susidaro mikroskopinių įtrūkimų, kol galiausiai kito kritimo metu stiklas pažyra dalimis. Smūgių labiausiai bijo išmanieji telefonai, pigesni – mažiau atsparūs drėgmei“, – patirtimi dalijasi G.Kručkas.

Anot jo, nemažai žmonių telefonus mėgsta nešiotis galinėje kelnių kišenėje, neretai užsimiršę ant jų atsisėda taip suspausdami ir sugadindami jų ekraną. Kai kuriems telefonų modeliams itin pavojinga bet kokia drėgmė, taip pat ir krituliai.

„Matydami paauglius, rašančius žinutes lyjant lietui ar sningant, su kolegomis juokaujame, kad netrukus ir šie telefonai atkeliaus pas mus. Paprastai niekas nesusimąsto, kad ant telefono nukritusios snaigės ištirpsta, o į vidų patekusi drėgmė gadina aparatą“, – sako MTTC vadovas.

Taisyti ar pirkti naują?

Telefonų taisymo kaina priklauso nuo problemos bei telefono modelio. Sudužusio ekrano keitimas gali kainuoti nuo 70 iki 1000 litų. Pavyzdžiui, norėdami pakeisti naujo išmaniojo „Samsung“ ar „Nokia“ telefono ekraną, jums tektų mokėti apie 500 litų, „iPhone 5“ telefono ekrano keitimas kainuoja dar brangiau – 1000 litų ir daugiau.

„Būna labai gaila, kai matome, kad žmogus šventės proga gavo brangų telefoną, o po poros mėnesių atneša jį tvarkyti. Tam tikrų modelių taisymo kaina yra išties didelė, ne iš vieno kliento esame gavę pasiūlymą sudaryti galimybę už telefono remontą atsiskaityti išsimokėtinai. Perkantiems brangesnius telefonus, manau, labai verta pagalvoti ir apie jų draudimą“, – teigia G.Kručkas.

Pasak jo, didžioji dalis žmonių, turinčių brangesnius telefonus, dažniausiai renkasi juos taisyti, o ne pirkti naują.

Apsidraudusiems – pakaitiniai telefonai

Šiuolaikiniai mobilieji vartotojai ne tik skambina, bet ir bendrauja socialiniuose tinkluose, naršo bei apsipirkinėja. Tam jie naudoja įrenginius, kurie kainuoja iki tūkstančio litų ir daugiau. Natūralu, kad jų praradimas atneša didesnius finansinius nuostolius. Saugoti, sugedus taisyti, o gal apsidrausti? Klausimai, į kuriuos verta sau atsakyti prieš perkant brangesnius mobiliuosius įrenginius.

„Omnitel“ atlikta apklausa atskleidė, kad nuo vagysčių ir nelaimingų atsitikimų savo telefoną norėtų apdrausti net 70 procentų apklaustųjų.

Mobiliojo ryšio operatorius „Bitė“ įrenginių draudimo paslaugą pristatė prieš metus. Šį gruodį tokią paslaugą pradėjo siūlyti ir „Omnitel“. Pastaroji apsidraudusiems klientams ne tik atlygina žalą, bet ir, kol yra taisomas jų sugedęs mobilusis telefonas, suteikia pakaitinius telefonus.

Telefono tvarkymas paprastai trunka apie 2–3 dienas, esant rimtesniam gedimui tai gali užtrukti ir iki kelių savaičių.

„Jei prarandamas šimtus ar net keletą tūkstančių litų kainuojantis telefonas, daugumai gyventojų tai yra dideli finansiniai nuostoliai. Nemažiau rūpesčių ir streso kelia mintis, iš kur laikinam periodui, kol tvarkomas sugadintas telefonas, gauti pakaitinį? – sako „Omnitel“ viceprezidentė klientų patirčiai ir procesams Lina Galatiltė. – Šią paslaugą įdiegėme negalvodami apie finansinį pasiteisinimą, o norėdami suteikti savo klientams saugumo jausmą.“

Mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių draudimą galima įsigyti vieneriems metams, kiekvieną mėnesį mokant nustatytą mėnesinę draudimo įmoką, kuri, priklausomai nuo pirkinio draudimo sumos, svyruoja nuo 2,99 iki 27,50 Lt. Paslauga gali pasinaudoti visi naujus mobiliuosius įrenginius įsigyjantys privatūs „Omnitel“ klientai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius