-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žaliavalgių restorano vadovės Gražinos Gum šventinius receptus išbandė Baumilų šeimyna

Artėjant didžiausioms metų šventėms šeimininkės kaip išmanydamos verčiasi per galvą galvodamos, kuo nustebinti svečius ir artimuosius per šventinę vakarienę. Vienos perka žurnalus, verčia knygas ir ieškosi receptų internete, o restorano „Raw 42“ savininkė ir kulinarinio šou „Skonis“ dalyvė Gražina Gum kviečia į šventes pažvelgti „žaliai“.
Dainė ir Donatas Baumilos
Dainė ir Donatas Baumilos / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 2 Kulinarija Receptai

„Mano šventės nėra 100 proc. žalios, nes susirenka visa giminė ir visi valgo įprastą maistą, bet visada yra patiekta kas nors naujo ir kitokio. Tai yra kaip eksperimentas. Jau keletą metų vis ką nors įdomaus virtuvėje sugalvojame, o dabar visi receptai nugulė į knygą“, – portalui Žmonės.lt pasakojo receptų knygą  „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“  trečiadienio vakarą pristačiusi G.Gum.

Į knygos pristatymą susirinkę pramogų pasaulio atstovai mielai rišosi prijuostes ir dalyvavo kalėdinių patiekalų gamybos pamokoje. Renginyje dalyvavo Donatas ir Dainė Baumilos, Edvardas Žičkus, Eglė Grėbliauskaitė, Edgaras Lubys, Lavija Šurnaitė ir kiti.

Anot G.Gum, jai prireikė dvejų metų, kad surinktų receptus, kai kuriuos ji sukūrė pati. Kaip teigė moteris, norėjosi sukurti receptus, tinkančius Lietuvai, kad kuo daugiau vietinių produktų būtų galima žiemai skaniai, paprastai ir greitai pasigaminti.

Gražina Gum
Gražina Gum

„Knygoje man svarbiausia buvo atskleisti, kaip galima švęsti Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus kitaip arba bent jau dalį patiekalų gaminti sveikai. Joje pateiktas kūčiukų, gaminamų be miltų, receptas, nes daug kas netoleruoja miltinių produktų, turi alergiją. Taip pat receptai kalėdinių pyragų, kurių nereikia kepti ir kuriems nereikia nei miltų, nei cukraus – jie tobulai skanūs. Balta mišrainė paruošta ne iš virtų produktų, o majonezas savos gamybos, veganiškas. Iš tikro visi knygoje aprašyti patiekalai yra maistingesni, negu esame įpratę. Tai yra būdas gaminti kitaip, nei mes esame įpratę“, – teigė G.Gum.

Moteris atskleidė, kad žaliavalgystė ne tik būdas išlikti jaunatviškesniems, energingesniems, bet ir padėti palaikyti tobulas kūno linijas. „Tai maistas, kuris ilgai neužsibūna kūne, todėl organizmas nenaudoja energijos virškindamas“, – teigė knygos autorė.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius