Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 21

Lenkija kreipėsi į Lietuvą dėl P.Gražulio elgesio kelyje

Lietuvos pareigūnai gavo Lenkijos notą dėl Seimo nario Petro Gražulio – kaimyninė valstybė informuoja, kad pavasario pradžioje parlamentaras viršijo greitį, stabdomas nestojo.
Seimo narys Petras Gražulis veržiasi pro policininkus
Seimo narys Petras Gražulis veržiasi pro policininkus per seksualinių mažumų eitynes Vilniuje. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kai galiausiai parlamentaras buvo sustabdytas, jis bandė išsisukti rodydamas diplomatinį pasą, pranešė LNK Žinios.

„Tai pirmą sykį per 20 metų, kad taip atsitiktų, kad kita valstybė atsiųstų mums notą dėl Seimo nario elgesio keliuose. Mosuoti Lietuvos diplomatiniu pasu, įrodinėti savo neliečiamybę, maunant bet kurios valstybės keliais nereikėtų“, – sakė Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris.

P.Gražulis tikino nesupratęs, kad jį stabdo lenkų policija – esą pamanė, kad pareigūnai stabdo priekyje važiuojantį automobilį.

„Įvyko nesusipratimas, kadangi kalbos barjeras. Lenkijos keliais didelis automobilių srautas, stabdė, prieky automobilis sustojo ir man, kaip supratau, mostelėjo ir aš nuvažiavau. Ir aš jokio motyvo neturėjau, važiavau ir pamačiau paskui save važiuojantį policijos automobilį“, – pasakojo Seimo narys.

Jis taip pat neigė mosavęs diplomatiniu pasu.

„Paėmė visą rankinę ir buvo diplomatinis pasas. Ir pasakė, kadangi yra tas pasas, mes kreipsimės į ministeriją“, – tvirtino P.Gražulis.

Apie Lenkijos notą Užsienio reikalų ministerija informavo Seimo Užsienio reikalų komitetą – šis sprendžia, ką daryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius