-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 22 /17:01

LKL sezonas – sutrumpintas: „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ nežais ketvirtfinaliuose

Likus mažiau nei mėnesiui iki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atkrintamųjų varžybų nuspręsta, kad šį sezoną į jas gali patekti ne 8-ios, o tik 6-ios komandos.
Tomas Delininkaitis ir Renaldas Seibutis
Tomas Delininkaitis ir Renaldas Seibutis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

7–8 vietas užėmusių ekipų, tradiciškai ketvirtfinaliuose kovojusių su šalies krepšinio grandais Kauno „Žalgiriu“ ir Vilniaus „Lietuvos rytu“, pasirodymas baigsis po reguliaraus sezono.

Jeigu reguliarusis LKL sezonas baigtųsi dabar, į ketvirtfinalį nepatektų „Kėdainių“ (7-10) ir Utenos „Juventus“ (6-13) klubai.

Taip nenutiktų tik tada, jeigu ir „Žalgiris“, ir „Lietuvos rytas“ iškristų jau pirmajame VTB Vieningosios lygos atkrintamųjų varžybų rate. Tuomet LKL atkrintamosiose, kaip ir visą turnyro istoriją, dalyvautų 1–8 vietas užėmusios ekipos.

Priminsime, kad Vieningosios lygos aštuntfinaliuose iki dviejų pergalių „Žalgiris“ žais su Krasnodaro „Lokomotiv“, o „Lietuvos rytas“ – su „Nižnij Novgorod“ klubais iš Rusijos.

Gali sutrumpėti ir finalo serija

Taip nuspręsta ketvirtadienį vykusiame LKL valdybos posėdyje, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prašymu siekiant sutrumpinti nacionalines pirmenybes ir taip prailginti jose rungtyniaujančių rinktinės kandidatų atostogas prieš pasiruošimą olimpinių žaidynių atrankos turnyrui Venesueloje.

13 paskutinių sezonų LKL finalo serijoje kovoję „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai šį sezoną praleis ketvirtfinalio seriją ir iš karto pateks į pusfinalius. Ketvirtfinaliuose kovos 3–6 vietas reguliariajame LKL sezone užėmę klubai.

Be to, buvo sutrumpinta ir LKL pusfinalio serija. Šį sezoną joje bus žaidžiama ne iki dviejų pergalių, o dvi rungtynes – namuose ir išvykoje, kuriose nugalėtoją lems taškų skirtumas.

Gali nutikti ir taip, kad LKL finalo serija šį sezoną bus sutrumpinta iki trijų pergalių, jei bent vienas iš etatinių jos dalyvių – „Žalgiris“ arba „Lietuvos rytas“ – pateks į VTB Vieningiosios lygos finalo ketvertą. Jei taip nenutiks, LKL finalo serijoje bus kovojama tradiciškai – iki keturių pergalių.

Prieš balsavo tik „Lietuvos rytas"

Įdomu, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ posėdžio išvakarėse buvo prieš siūlymą sutrumpinti finalo seriją, tačiau sprendimą ketvirtadienį beveik vienbalsiai priėmė LKL valdyba.

Prieš pasisakė tik "Lietuvos ryto" klubo direktorius Martynas Purlys, pabrėžęs, kad nėra prieš padėti Lietuvos rinktinei, tačiau žiūri savų interesų – pirmiausia, prarastų pajamų dėl bilietų pardavimo.

Visais atvejais LKL sezonas vėliausiai finišuos gegužės 17 dieną – savaite greičiau, nei buvo planuota anksčiau.

Kęstučio Kemzūros prašymas

LKL valdybos posėdyje ketvirtadienį dalyvavo ir LKF prezidentas Arvydas Sabonis bei generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Sutrumpinti LKL sezoną prašė ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Jis nori, kad prieš liepos 2–8 dienomis Venesueloje vyksiančią olimpinę atranką rinktinė galėtų ruoštis bent šešias savaites, bet kartu – ir kad krepšininkai prieš tai pailsėtų.

Planuojama, kad rinktinės pasiruošimo stovykla šiemet startuos kaip niekada anksti – birželio pradžioje.

„Norėtųsi, kad ir LKL klubai, ir vadovybė tai suprastų ir pažiūrėtų, jeigu galima taip sakyti, – patriotiškai. Nenoriu diktuoti sąlygų ir daryti spaudimo, tai tiesiog mano prašymas. Prašau ne dėl savęs, o dėl rinktinės. Jeigu Rusijoje sezonas buvo sutrumpintas, tai kodėl mes negalime to padaryti?“ – 15min.lt yra sakęs K.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius