-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 04

Klaida, kainavusi olimpinį kelialapį: Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė – diskvalifikuotos sprinto lenktynėse

Trečiadienį Australijoje prasidėjusių pasaulio dviračių treko pirmenybių komandinėse sprinto lenktynėse lietuvių – Gintarės Gaivenytės ir Simonos Krupeckaitės – klaida kainavo olimpinį kelialapį.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštajame važiavime lietuvės distanciją įveikė per 33,544 sekundės, tačiau vėliau buvo diskvalifikuotos. Šis rezultatas Lietuvos dviratininkėms būtų garantavęs septintąją vietą bendrojoje įskaitoje ir kelialapį į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

„Po pirmojo rato susikeisdamos lietuvės pažeidė taisykles ir buvo diskvalifikuotos, – susidariusią situaciją BNS pakomentavo Lietuvos dviračių sporto federacijos administracijos direktorius Antanas Taučius. – Dviratininkių susikeitimui yra skirtas 30 m „koridorius“, ir viena mūsų dviratininkių šią taisyklę pažeidė. Gaila, apmaudžiai praradome olimpinį kelialapį, nes viskas ėjosi pagal planą. Pagal laiką, mūsų merginos aplenkė olandes ir ukrainietes. O tai būtų garantavę vietą olimpinėse žaidynėse Londone“, – neslėpė nusivylimo A. Taučius.

Beje, kvalifikaciniame važiavime Lietuvos dviratininkės padėjo varžovėms iš Vokietijos pagerinti pasaulio rekordą. Vokietės sugaišo 32,630 sekundės ir 0,124 sekundės pagerino nuo šių metų vasario mėnesio britėms priklausiusį pasiekimą.

Moterų komandinio sprinto finale vokietės varžysis su Australijos duetu, o mažajame finale dėl bronzos medalių kovos Kinijos ir Didžiosios Britanijos dviratininkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius