-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 10

15min.lt tiesioginėje konferencijoje – Radži (konferencija baigėsi, žiūrėkite video)

Naujienų portalo 15min.lt redakcijoje antradienį lankėsi populiarus dainininkas Radži. Jis atsakė į originaliausius gerbėjų klausimus.
Radžis Aleksandrovičius
Radži Aleksandrovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Tiesiogiai 15min

Radži, dievinu Tave ir Tavo dainas. Labai laukiu Tavo biografinės knygos. Kada išleisi savo trečiąjį albumą, nes apie jį kalbėjai jau nuo praeitų metų pabaigos? Birutė, Kupiškis

Kompaktinė plokštelė pasirodys greitu laiku. Bet dabar nepelningas laikas. Tai truputėlį reikia palaukti, įrašysime keturias dainas. Tada albumas ir pasirodys, tačiau tiksli data dar neaiški. Galiu užtikrinti – albumas pasirodys.

Kur bus galima įsigyti knygą apie Tave ir kiek ji kainuos? Danutė, Panevėžys

Knygą bus galima įsigyti dideliuose prekybos centruose. Ją išvysite jau šį penktadienį ar šeštadienį. Kiek man žinoma, knyga kainuos apie 20 litų.

Radži, kur ir kada vyks Tavo knygos pristatymas? Karina, Kaunas

Knygos pristatymas bus Panevėžyje, nes tai mano gimtinė, mano kraštas. Su mielu noru visiems pasirašysiu. Tikiuosi sulaukti nemažai gerbėjų. Tuomet galėsime pabendrauti, pasikalbėti apie knygą. Esu puikiai nusiteikęs ir labai laukiu pristatymo.

Radži, kada koncertuosi Panevėžyje? Gerbėjai labai tavęs pasiilgo, mylimuk!!! Gabrielė, Panevėžys

Planavome vasario 8 dieną, tačiau neišėjo taip, kaip ketinome. Koncertas nukeltas į vasario 14 dieną Koncertuosime su Merūnu. Norime pritraukti daugiau gerbėjų, o tuo pačiu žmonėms suteikti galimybę pasiklausyti dviejų dainininkų. Ateikite, bus smagu.

Sveikas, mielas Radži, norėčiau tavęs paklausti, ar mėgsti gyvūnus, o konkrečiai žirgus (arklius)? Gal pats turi augintinį? Ačiū. Tavo ištikimas gerbėjas Zigmantas Z.

Labai mėgstu gyvūnus, jie man patinka. Kadaise turėjau taksų veislės šuniuką. Gaila, tačiau jis numirė. Ateityje galvoju vėl įsigyti šuniuką. Bet patinka ir žirgai, dažnai jais pasigėriu pažiūrėjęs, tačiau nesu užkietėjęs sirgalius, nepraleidžiantis kievienų žirgų lenktynių.

Visi prisimena tavo ir Agnės santykius „Kelyje į žvaigždes“ ir po jo. Visada smagu matyti jus kartu. Kaip jūs dabar sutariate su Agne? Ar knygoje bus rašoma apie jūsų santykius? Jonas.

Perskaitę knygą sužinosite... Na, normalūs mūsų santykiai, jie labiau kolegiški. Abu esame užsiėmę. Nors susitikti galimybių pasitaiko retai, tačiau susiskambinti niekada nepamirštame. pasiskambiname. Tik su ja viena iš KIŽ, na ir dar su Merūnu palaikau santykius. Su kitais ryšiai natūraliai nutrūko.

Radži, sveikinu su naujos knygos išleidimu. Ar nemanai, kad dėl knygoje pateiktų faktų į nepatogią padėtį paklius kai kurie tau artimi žmonės, kad ir vaikų namų, kuriuose užaugai?Gerbėja Nijolė.

Nemanau, kodėl kažkas turėtų pasijausti nepatogiai? Čia buvo parašyta taip, kaip buvo gyvenime. Viskas parašyta, KAIP BUVO. Aš kalbėjau apie save, o ne apie kitus. O kam atrodo kažkaip kitaip... Čia jau jų asmeninės bėdos. Aš nujaučiu, kad tokį klausimą man galėjo atsiųsti auklėtojos, tačiau tai yra jų asmeninins reikalas.

Labas, Radži, kokia didžiausia Tavo šiuo metu svajonė? Ko reikia, kad ji išsipildytų? Ačiū už atsakymą. Gražina, Vilnius.

Didžiausia mano svajonė jau išsipildė. Bet dar didesnė – noriu, kad muzikoje būtų stabilumas, o ne švystelėjimas. Geriau mažiau, bet stabiliau, o ne staigūs pakilimai ir kritimai. Kai turėsiu daug metų, išeisiu ir galėsiu pasakyti „jau viskas“. O dabar dar negaliu taip pasakyti. Norėčiau scenoje išbūti dar 40 metų, o kol kas dar tik ketvirti metai. Tai yra labai nedaug. Geriau koncertų mažiau, bet kad viskas būtų stabiliau.

 Ar nebuvo sunku bendrauti su knygos autore, ar nepervargai, kol visą knygą sudėliojote? Salvinija, Ukmergė.

Ne, susitikome, išdėsčiau mintis, kurios dėliojosi labai paprastai, ir viskas. Tai juk nebuvo per dieną parašyta, o per pusantro mėnesio. Laiko užteko. Su knygos autore buvo malonu bendrauti. Tieasiog daug jai pasakojau ir viskas.

Lietuvos rinka yra maža. Ar tau užtenka koncertų? Kodėl nebandai išleisti albumo rusų kalba ir dainuoti Rusijos rinkai? Ji didesnė. Manau, tai gera idėja tapti dar populiaresniam ne tik Lietuvoje. Siunčiam linkėjimus nuo visos Parko gatvės gyventojų. Stasys iš Mažeikių.

Labai ačiū už klausimą. Rusiško albumo neišleidžiu, nes dainuoti rusiškai su lietuvišku akcentu nenoriu. Esame įdainavę dainą „Čigono meilė“ ir rusiškai. Bent jau mano nuomone ši daina rusiškai skamba geriau nei lietuviškai. Bet tai, viso labo, tik viena daina. Norint dainuoti rusiškai, pirmiausia reikia gerai išmokti rusų kalbą. Gal kada nors, ką gali žinoti?...

Tu esi mūsų miesto mylimiausias dainininkas. Būk geras, papasakok, apie ką ta knyga bus. Na, gerai, mes žinome, kad ji apie tave. Bet apie ką: koncertus, karjerą ar apie visą tavo gyvenimą? Linkėjimai tau, kad tave sėkmė lydėtų. Zita iš Raseinių.

Likimas nepajėgė manęs nuskriausti – jau pats pavadinimas viską pasako. Apie tai ir knyga. Aprašytas mano gyvenimas nuo vaikų namų iki šių dienų.

Norėjome sužinoti, ar knygoje bus nuotraukų. Siunčiame linkėjimus. Marijana ir Juozas iš Plungės.

Nuotraukų labai daug, nes tai biografinė knyga. Juk vien skaityti neįdomu. Bus tikrai gera knyga, tik pirkit... Bus ką ir paskaityti, ir į nuotraukų albumą galima pasižiūrėti. Nuotraukos – iš viso mano gyvenimo.

Ar tą knygą tiks skaityti vaikams. Noriu ją padovanoti savo 8 metų anūkui. Ar ten nebus prirašyta apie meiles visokias? Birutė, Šilainiai, Kaunas.

Birute, apie meilę tikrai nebus prirašyta. Bet jeigu jūs vaikui skaitysite, tai jis tikrai supras. Aš aštuonerių dar nelabai mokėjau skaityti.

Radži, tu esi vienas iš nedaugelio Lietuvos dainininkų, kuriam sėkmės pavydi kiekvienas scenos žmogus. Kaip jautiesi pats, ar jaučiasi, kad kiti dainininkai tau pavydi sėkmės? Salvinija iš Panevėžio.

O ko čia pavydėti? Aš niekam nepavydžiu. Aišku, yra ten keletas. Na, toks operos solistas, didysis Lietuvos Pavarotis. Jis man vis bando įkąsti, bet jam tikrai nepavyks. Mano stora oda. Nepavyks niekam man pakenkti. Bent jau su kolegomis dainininkais mano santykiai yra geri. Su visais gerai sugyvename, nesipykstame. Nežinau, galbūt kuris iš kolegų ir rezga kokias intrigas man už akių, tačiau kol kas neteko girdėti apie tokias niekšybes.

Tu esi mūsų dievukas, mūsų mylimasis, nepraleidžiame nė vieno tavo koncerto per televizorių, nė vienos dainos per radiją. Sakyk, kada artimiausias tavo televizinis koncertas? Zina iš Kulautuvos.

Bus pasirodymas vasario 13 d. projekte „Gera būti dviese“, Valentino dienos išvakarėse. Tada ir galėsite mane pasirodymą stebėti per TV.

Radži, kas yra tavo mūza? Ar turi tokią? Jurga iš Kauno

O kas yra mūza? Mane muzikai įkvepia Stasys Povilaitis. Na, jis man patinka. Jis yra estrados pradininkas, negaili gero žodžio, patarimų. S.Povilaitis man visuomet buvo pavyzdys, jį žino visa Lietuva.

Kokią pačią įdomiausią dovaną esi gavęs iš gerbėjų? Brigita, Jurbarkas.

Esu visokių dovanų gavęs. Ir aukso – žiedų, grandinių, tačiau aukso apyrankė ant mano rankos – senelio dovana. Aš – juk čigonas. Kuo aukso bus daugiau, tuo geriau... Nes esu lieknas, o auksas daug sveria, todėl manęs vėjas tikrai nenupūs. Juokauju... Puodelių, indų rinkinių, net lašinių ir duonos dovanoja. Bet man svarbu ne dovanos, o kad žmonės eitų į koncertus ieškoti dvasinio peno. Gerai pasakiau? Man svarbu, kad žmonės linksmintųsi, dainuotų, smagiai leistų laiką. Tegul žmonės linksminasi, tada viskas bus gerai.

Pasigendame tavo koncertų Vilniuje, Radži. Taip norėtųsi su kaimynais ateiti, pavakaroti, paklausyti nuostabių tavo dainų. Ar žinai, kada bus tavo koncertas Vilniuje ir kur galėsime tavęs pasiklausyti?

Apie Vilnių nedrįstu nieko sakyti. Nežinau, ar susirinks publika Vilniuje. Todėl ir rengiame koncertus mažesniuose miestuose. Vilniuje galima pamatyti daug kitų žvaigždžių, vilniečiai turi labai daug pramogų. Bet bus ir Vilniuje... gal paskutinis, atsisveikinimo, koncertas – po 40 metų (juokiasi).

Radži, kaip manai, kur yra tavo sėkmės paslaptis? Juk taip, kaip tau, sekasi mažai kam. Marina iš Šiaulių.

Atvira širdis žmonėms reikalinga, dūšia, o ne blizgantys batai, skarelės ar kostiumai. Nereikia madų vaikytis, svarbu daryti viską iš dūšios, kad visiems būtų gera. Dainininkai dabar eina paskui madą, o aš dainuoju tai, kas man pačiam labai patinka, todėl jos patinka ir mano gerbėjams. Man gera, kai dainuoju. Dainuoju net duše. Tai tokia ta paslaptis.

Radži, ar turi panelę? Nes nieko nesuprantu, vienur sakai, kad turi, kitur sakai, kad esi vienišas. Kaip yra iš tikrųjų? Joana, Panevėžys.

O koks jums skirtumas? Jokio jums skirtumo. Nemėgstu tokių klausimų. Turiu dešimt pirštų, galvą ant pečių. Tai ir gyvenu savo galva. Gerbėjų reikalas klausytis muzikos ir mylėti atlikėją. Jei nepatinka, durys atviros – kam nepatinka, gali išeiti iš salės. Jeigu turėčiau panelę, čia šalia sėdėtų. Man nesvarbu išvaizda, gali būti stora, gali būti plona. Svarbu, kad nebūtų durnelė lakuotais nagais. Kad būtų moteriška ir mokėtų reikšti savo nuomonę. Neuturiu jokių stereotipų, kaip turi atrodyti mergina. Man svarbiau yra charakteris. Valgyti padaryti man nereikia. Buities darbus galiu ir pats atlikti.

Ko Merūnui palinkėsi per vestuves? Karolina.

Laimės, sėkmės, daug vaikų, ir kad pakviestų mane į vestuves. Gal ir man gandras atneš vieną kitą vaiką. Man sakė, kad turėsiu tris vaikus ir kiekvieną pagimdys vis kita moteris.

Spauda rašė, kad sunkiai sirgai. Kaip dabar jautiesi?

Normaliai jaučiuosi, kraujo man netrūksta, burokų sulčių gerti nereikia, jaučiuosi puikiai, spauda perdėjo. Mano sveikata tikrai yra puiki, skųstis negaliu.

O kiek dainų bus naujame diske, ką numatai veikti Londone?

Iš kur žinote, kad planuoju vykti į Londoną? Dainų kompakte bus apie 14-a. O į Londoną išvykstu vasario 20 dieną. Būsiu ten mėnesį. Tai gerbėjos, kuri dabar gyvena Londone, dovana. Ji nupirko man bilietus.

Ką simbolizuoja tavo gimtadienis – vasario 14-oji?

Gimiau meilės dieną, todėl gimtadienis man ir simbolizuoja meilę.

(Konferencija baigėsi)

 

VIDEO: 15min.lt interviu su Radži, 1 dalis
VIDEO: 15min.lt interviu su Radži, 2 dalis
VIDEO: 15min.lt interviu su Radži, 3 dalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius