Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serijinis sukčius už nosies vedžioja ir teismą

25 metų vilnietis Stanislavas Zenkevičius yra žmogus, apgavęs, kaip sakoma, pusę Vilniaus. Jo aukų sąraše – keletas firmų, dešimtys pažįstamų bei nepažįstamų asmenų ir netgi buvusi „mylimoji“. Tuo tarpu teisėsaugininkai iki šios dienos vis dar tikėjosi gražiuoju susitikti su S.Zenkevičiumi teisme. Kaip ir du sykius prieš tai, taip ir šiandien – teisiamasis posėdyje nepasirodė.
Stanislavo Zenkevičiaus pareigūnai nuolat priversti  ieškoti.
Stanislavo Zenkevičiaus pareigūnai nuolat priversti ieškoti. / Policijos nuotr.

Išradingumo ir įžūlumo S.Zenkevičiui turėtų pavydėti daugelis šiuolaikinių sukčiautojų. Pasitelkdamas patrauklią išvaizdą ir įtaigią kalbą, aferistas sumedžioja vis naujų aukų. Savo ruožtu teisėsauga jį sutramdyti yra bėjėgė.

Žadėjo „Impuls“  kortelių

S.Zenkevičius išgarsėjo dar pernai, kai organizavo skandalingą sporto klubo „Impuls“ abonementų platinimo kampaniją. S.Zenkevičius gavo keletą tikrų klubo kortelių ir už itin patrauklią kainą išpardavė draugams ir pažįstamiems. Netrukus pasklido žinia, kad Stanislavas gali labai pigiai gauti abonementus į sporto klubą.

Abonementų „platintojui“ beliko rinkti iš lenvatikių pinigus. Tokiu būdu Stanislavas iš savo aukų, daugiausia jaunimo, išviliodavo sumas nuo 180 iki 4000 litų. Tačiau pažado suveikti korteles jis taip ir netesėdavo. Manoma, kad tokiu būdu S.Zenkevičius prisirinko mažiausiai keliolika tūkstančių litų.

Išgarsėjo ir kaip alfonsas

Vėliau S.Zenkevičius griebėsi kiek kitokios taktikos – pasitelkęs sukčiauti padedančias asmenines savybes, apsuko galvą vilnietei Olgai. Jauna moteris buvo neabejinga žaviam, perspektyviam „verslininkui“.

Tačiau netrukus prasidėjo „laikini“ sunkumai: Stanislavas Olgai pradėjo pasakoti apie jį vis ištinkančias bėdas ir kaskart prašė vis tos pačios pagalbos – pinigų. Aferisto kerų apžavėta moteris kelis sykius net ėjo į banką ir ėmė paskolas savo vardu, kad turėtų, iš ko paremti įžūlųjį alfonsą. Olga netgi mokėdavo už kelialapius į šiltus kraštus, kuriuos Stanislavas žadėjo nupirkti jai pačiai kaip dovaną gimtadienio proga. Taip pat apmokėdavo jaunojo „verslininko“ dalykinių pietų sąskaitas su verslo partneriais.

Kai moteris pagaliau praregėjo, paaiškėjo, kad Stanislavas pridarė jai žalos už kelias dešimtis tūkstančių litų.

Dar vėliau S.Zenkevičius griebėsi kitokios taktikos. Jis tapdavo smulkių realios veiklos beveik nevykdančių firmelių direktoriumi ir įmonės vardu pasirašydavo sutartis su kitomis bendrovėmis.

Pavyzdžiui, išsinuomodavo kompiuterinę techniką ir ją netrukus parduodavo.

Nutarė pagaliau suimti

Šįmet teismas jau buvo pripažinęs S.Zenkevičių kaltu dėl svetimo turto įgijimo apgaulės būdu. Stanislavui buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Paaiškėjus naujoms aferoms, S.Zenkevičių vėl bandoma nuteisti.

Ketvirtadienį į Vilniaus 2-ąjį apylinkės teismą susirinkę dalyviai išgirdo, kad S.Zenkevičius jau trečią sykį neatvyko į baudžiamosios bylos nagrinėjimą, nors šaukimas jam buvo įteiktas. Anksčiau S.Zenkevičius nedalyvavo posėdyje esą dėl ligos.

Teisiamojo gynėjas ir šį kartą prašė teismo atsižvelgti į tai, kad jo klientas „linkęs sirguliuoti“, ir skirti tik priverstinį atvesdinimą. Tačiau teisėja Jolanta Čepukėnienė nesileido vedžiojama už nosies: teismas priėmė nutartį S.Zenkevičių suimti. Kai teisiamasis atsidurs už grotų, teismas paskirs naujo posėdžio datą ir vėl susirinks narplioti S.Zenkevičiaus darbelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius