Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amžiaus apiplėšimo liudytojos: buvo šaudoma „Maxima“ sandėlio viduje!

Dvi parduotuvės darbuotojos teisme pateikė neįtikėtiną pasakojimą apie garsųjį inkasatorių užpuolimą Salininkuose.
A.Masterbrockis (kairėje) ir pergalėmis bušido ringe išgarsėjęs V.Golubovskis iki teismo savo kaltę dėl inkasatorių plėšimo neigė, o teisme jų dar neapklausė.
A.Masterbrockis (kairėje) ir pergalėmis bušido ringe išgarsėjęs V.Golubovskis iki teismo savo kaltę dėl inkasatorių plėšimo neigė, o teisme jie dar neapklausti. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas iki kaklo įklimpęs baudžiamojoje byloje dėl garsiojo inkasatorių apipėšimo Salininkuose, per kurį buvo pagrobta 1,8 milijono litų.

Šios sudėtingos, kraują stingdančios istorijos paslaptys teisme narpliojamos vėžlio greičiu.

Susidaryti įspūdį, koks milžiniškas darbas laukia teismo, galima vien iš tokio fakto: per ikiteisminį tyrimą šioje byloje apklausta apie 50 liudytojų. Dalį jų nutarta kviesti ir į teismą.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt archyvo nuotr./Inkasatorių automobilis peršautu stiklu
Inkasatorių automobilis peršautu stiklu

Trečiadienį teisėjui Mamertui Misiūnui pavyko apklausti vos dvi liudytojas, keletas kitų kviestų asmenų neatvyko. Todėl į kitą posėdį po dviejų savaičių teisėjas nutarė kviesti iškart 15 liudytojų, teismas žada darbuotis visą dieną.

Įtariamieji kaltinimus neigia

15min.lt primena, kad 2007 metų spalio 14-osios vakare Salininkuose prie „Maxima“ parduotuvės buvo užpulti bendrovės „Falck Security“ (dabar saugos tarnybos pavadinimas pakeistas į G4S – „Group for Securicor“) inkasatoriai.

Įtariamieji šovė daugiau kaip penkis kartus į inkasatorius ir jų automobilį, išmušė durų stiklą ir, pagrasinę ginklu, pagrobė vairuotoją bei su iš prekybos objektų surinktais beveik 1,8 mln. litų paspruko į mišką. Beje, pinigai iki šiol nerasti.

Pernai gruodį Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai sostinės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl šio nusikaltimo pateikti garsiam bušido kovotojui 38 metų Valentinui Golubovskiui ir kitam jo bendraamžiui vilniečiui Artūrui Masterbrockiui.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Liudininkės: Danutė Žukovskaja ir Svetlana Kuznecovienė
Liudytojos Danuta Žukovskaja ir  Svetlana Kuznecovienė

Abu vyrai iki šiol kategoriškai neigia jiems mestus kaltinimus. Teisme jie kol kas dar neapklausti.

„Užpuolimas! Uždarykit duris!“

Trečiadienį teismui pavyko apklausti netoli apiplėšimo sūkurio buvusias liudytojas – parduotuvėje „Maxima“ dirbančias vyriausiąją kasininkę Svetlaną Kuznecovienę bei pamainos viršininkę Danutą Žukovskają. Moterų pasakojimai buvo labiau pagrįsti tuo, ką jos girdėjo, nei tuo, ką matė.

„Einu iš degtinės skyriaus, girdžiu, kad atvažiuoja inkasatorių automobilis“, – pradėjo pasakoti 55 metų S.Kuznecovienė. Ji prisiminė ir tai, ką šūktelėjo savo kolegei: „Danute, atidaryk duris, atvažiuoja mano berniukai!“

Staiga prasidėjo pragaras. Abi moterys po vieną pasakojo, jog į pagalbines patalpas, šalia rampos esantį sandėlį, įbėgo inkasatorius. „Užpuolimas! Uždarykit duris!“, – komandą davė apsaugininkas.

42 metų D.Žukovskaja laikė duris, o S.Kuznecovienė nubėgo atnešti rakto. Durys netrukus buvo užrakintos.Aš neteigiu, kad čia jie, nes veidų nesu matęs, – inkasatorių autobusiuko vairuotojas neskubėjo kaltinti įtariamųjų, kuriuos matė teisme.

Ponia teisme persistengė

Pamainos viršininkė Danuta pasakojo, kad jau būdamas viduje „Falck Security“ apsaugininkas išsitraukė ginklą ir sykį ar kelis sykius iššovė. Teisėjas, prokuroras ir advokatai niekaip negalėjo suprasti, kodėl ir į ką, būdamas viduje, šaudė apsaugininkas. „Į viršų, į lubas“, – tikino abi moterys, tačiau tokio poelgio motyvų paaiškinti negalėjo.

Teismo salėje buvo ir inkasatorių autobusiuką vairavęs vairuotojas, šioje byloje jis pripažintas nukentėjusiuoju. Vyr. kasininkė S.Kuznecovienė posėdžio metu neužtikrintai ėmė aiškinti, kad būtent šis vaikinas galėjo būti įbėgęs į sandėlį ir šaudyti į lubas, taip, ko gero, bandydamas įbauginti lauke prie autobusiuko likusius jo kolegos užpuolikus.

Teisėjas M.Misiūnas, įtardamas, kad moteris apsipažino, ragino vairuotoją užduoti liudytojai klausimų. Jaunas vyras pagaliau išdrįso: „Ar tikrai aš įbėgau, ponia?“

„Aš netvirtinu, kad tikrai jis. 100 proc. negarantuoju“, – teismui pripažino moteris.

„Jų veidų nesu matęs“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Inkasatorių automobilio vairuotojas
Inkasatorių automobilio vairuotojas

Po posėdžio šis apsaugininkas 15min.lt sakė, kad vidun buvo įbėgęs jo kolega, o jis pats liko mikroautobuse. „Mano kolega jau išlipo ir ėjo į parduotuvę, kai iš galo išgirdo: „Stok, šausiu!“ Jis įsmuko į vidų ir durys užsidarė. Pirmas šūvis buvo man, į mikroautobuso šoną. Paskui tie užpuolikai su manim tvarkėsi“, – apie tai, kaip rutuliojosi įvykiai, pasakojo pašnekovas.

Parodęs žvilgsniu į V.Golubovskio ir A.Masterbrockio pusę, vairuotojas pridūrė: „Aš neteigiu, kad čia jie, nes veidų nesu matęs.“

Taip pat jis tikino, kad šūvių viduje nebuvo ir negalėjo būti.

15min.lt primena, kad vairuotoją plėšikai nustumė į inkasatorių mikroautobuso galą, patys sėdo prie vairo ir nurūko.

Plėšikai nuvažiavo į Kelmijos sodų gatvės galą. Ten jų laukė bendrai. Metę inkasatorių automobilį, bet pastvėrę kelis maišus su pinigais, nusikaltėliai raudonu automobiliu paspruko Juodšilių link. Per apiplėšimą žudyti inkasatoriaus vairuotojo plėšikai nematė prasmės, jis tik buvo nesunkiai sužeistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius