Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone antradienį peršauti du žmonės, vėliau sudegintas automobilis su ginklais (nuotraukos, papildyta 15.15 val.)

Kauno rajono policija pradėjo tirti du mįslingus įvykius, kurie gali būti susiję. Per vieną incidentą antradienio rytą apšaudyti ir sužeisti du žmonės, per kitą aptiktas degantis automobilis, kuriame ugniagesiai pastebėjo ginklų.
Kulkomis suvarpytas automobilis
Kulkomis suvarpytas automobilis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Kauno rajonas

Pirminiais duomenimis, apie 10.45 val. į Kauno rajono policiją paskambinę žmonės pranešė, kad ties Radikių kaimu girdėjo šūvius. Į nurodytą vietą nuvykę policijos patruliai netoli kaimo rado sušaudytą automobilį Audi A8.


Žiūrėti Kauno r. peršauti du žmonės, sudegintas automobilis su ginklais didesniame žemėlapyje

Automobilyje aptikti ir du sužaloti vyrai. R.M. (gim. 1970 m.) ir T.P. (gim. 1981 m.) išvežti į ligoninę. Atrodo, kad jų sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia. Sužalotieji jau anksčiau buvo žinomi policijai. Vienam iš peršautų vyrų jau buvo taikyti apribojimai pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Policijai tik pradėjus tirti dviejų vyrų sužalojimą, buvo gautas pranešimas, kad greta Eigirgalos kaimo dega automobilis Renault Laguna. Ugniagesiai nuvažiavo į gaisro vietą ir pranešė, kad degančiame automobilyje mato ginklų. Pasak gelbėtojų, mašinoje greičiausiai guli du automatai.


Žiūrėti Kauno r. peršauti du žmonės, sudegintas automobilis su ginklais didesniame žemėlapyje

Kaimus skiria apie 10 kilometrų, todėl neatmetama, kad šie įvykiai yra susiję.

Policija pradėjo abiejų įvykių tyrimą.

Papildyta 12.26 val.: Automobilis Audi A8 buvo sušaudytas sodų bendrijoje. Šūvius girdėjo ne vienas žmogus.

Kaip 15min.lt žurnalistams įvykio vietoje sakė vietos gyventojai, šaudyta daug ir intensyviai. Šūviams nurimus, žmonės girdėjo, kaip iš įvykio vietos cypiančiamis padangomis dideliu greičiu išvažiavo automobilis.

Buvusiu karininku, majoru prisistatęs sodų bendrijos gyventojas 15min.lt žurnalistams tvirtino, kad šaudyta iš automatų „Kalašnikov“. Vyriškis teigė, kad šio automato kalenimo tikrai negalėjo supainioti su kito ginklo šūvių garsu.

Papildyta 13.02 val.: Panašu, kad automobilyje Audi A8 užpulti vyrai bandė atsišaudyti. Greta automobilio kraujo baloje aptiktas pistoletas su iššaudyta dėtuve.

Automobilis Renault Laguna sudegintas miške už kelių kilometrų. Policija aptvėrė įvykio vietą, antradienio popietę ekspertai rinko įkalčius, apžiūrėjo mašinoje sudegusius ginklus.

Papildyta 14.39 val.: Susišaudymo metu nukentėję vyrai nugabenti į Kauno medicinos universiteto klinikas. Ne taip sunkiai sužeistą 28-erių Kauno gyventoją atgabeno Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos medikai, o 39-erių jo bendrą, kuris, policijos duomenimis, yra Kauno rajono gyventojas, į klinikas iš įvykio vietos išvežė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos medikai. Jų pagalbos paprašė rajono kolegos, nes baiminosi, kad kulkų suvarpytas ir stipriai nukraujavęs vyras kelionės įprastu greitosios automobiliu neištvers.

Pasak 39 metų vyrą gabenusių greitosios medikų, jo būklė buvo labai sunki, tačiau jis buvo sąmoningas.

„Kaip tokios būklės, vyras laikėsi labai gerai – juk jo kūnas buvo suvarpytas kulkų. Kitam ir vienos būtų užtekę, kad mirtų vietoje“, – pastebėjo pamainos vyresnioji gydytoja.

Ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Policija patikslina, kad pranešimą apie susišaudymą pareigūnai gavo 10.04 val. Tuo tarpu ugniagesiai informuoja, kad pranešimas apie degančią Renault Laguna (pagamintas 1994 m.) gelbėtojus pasiekė 10.13 val.  Manoma, automobilis sudegintas praėjus vos kelioms minutėms po susišaudymo.

Gesinti degančios mašinos ugniagesiai nusiuntė tris autocisternas. Visiškai gaisras užgesintas 10.35 val.  Tada mašinoje ir buvo aptikti automatai.

Papildyta 15.15 val.: Įvykį tiriantys pareigūnai prie sudegusios Renault Laguna rado kito automobilio padangų pėdsakus. Todėl manoma, kad iš šios vietos Renault važiavę žmonės  miške persėdo į kitą automobilį, su kuriuo ir paspruko iš įvykio vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius