-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 08

A.Sekmokas dėl LEO LT kreipsis į teisėsaugos institucijas

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas dėl kai kurių LEO LT veiklos epizodų ketina kreiptis į teisėsaugos institucijas. Kaip pranešė LTV laida „Panorama“, abejojama, ar steigiant LEO LT tinkamai įvertinta valstybės ir "Maximos" savininkų dalis, ar teisingai buvo skaičiuojami elektros tarifai, kiti įkainiai.
„Leo LT“
„Leo LT“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Sekmoko teigimu, abejonių kelia,  ar steigiant LEO LT teisingą akcijų dalį įmonėje gavo "Maximos" savininkų valdoma "NDX energija". Dabar verslininkų turimas akcijų kiekis, pagal akcinių bendrovių įstatymą, leistų blokuoti bet kurį vyriausybės sprendimą, pranešė LTV.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Arvydas Sekmokas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Arvydas Sekmokas

Ministro teigimu, dabar yra trys pagrindinės problemos, liečiančios LEO LT. Viena iš jų – reikia įvertinti įnašus, kuriant LEO LT. A.Sekmokui kelia abejonių, ar pagrįstas privataus akcininko dydis 38 proc. Ministras abejoja ir dėl to, ar teisinga tvarka, kad naujai prijungiami vartotojai elektros įmonėms privalėdavo sumėokėti 40 proc. prijungimo išlaidų. A.Sekmokui klausimų kelia ir elektros kainų vartotojams nustatymo politika, kai dėl antrinių LEO LT bendrovių turto perkainavimo buvo keliami tarifai gyventojams.

Anot ministro, teisėsaugos institucijos turės duoti atsakymus, ar visi šie veiksmai neprieštaravo energijos vartotojų intersesams. Beje, A.Sekmokas šią savaitę buvo susitikęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriumi Žimantu Pacevičiumi, situaciją aptarė ir su Valstybės saugumo departamento vadovu Povilu Malakausku.

Tuo tarpu „NDX energijos“ valdybos pirmininkas Ignas Staškevičius teigia, kad neprieštarauja dėl planų kreiptis į teisėsaugos institucijas, tačiau tvirtina negirdėjęs apie tokius planus. "NDX energija", jeigu reikės, suteiks visus reikiamus paaiškinimus ir bendradarbiaus“, –  teigė I.Staškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius