Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas prokuratūrai grąžino papirkimu įtariamo Šiaulių mokesčių inspekcijos vadovo bylą

Kelmės rajono apylinkės teismas penktadienį prokuratūrai grąžino papirkimu ir piktnaudžiavimu įtariamo Šiaulių apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko Evaldo Vaineikio bylą.
Teisingumo svarstyklės
Teisingumo svarstyklės / Photos com. nuotr.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad grąžinti bylą prašė kaltinamieji ir jų gynėjai.

Teismas konstatavo, kad tiriant įrodymus paaiškėjo, jog šios baudžiamosios bylos aplinkybės nėra pakankamai aiškios, kaip teigė bylą perdavusi Šiaulių apygardos prokuratūra, todėl kaltinamųjų ir jų gynėjų prašymas laikomas teisėtu ir pagrįstu.

Be to, nustatyta, kad ikiteisminio tyrimo metu kaltinamieji neturėjo galimybės pateikti prašymų ir nušalinimų, perduodant bylą į teismą nesusipažino su bylos medžiaga.

Kelmės rajono apylinkės teismo nutartis dėl bylos grąžinimo prokurorui yra galutinė ir neskundžiama.

E.Vaineikio, verslininko Jono Kungio ir buvusio Šiaulių policijos komisaro byla teismui buvo perduota pagreitinto proceso tvarka. Tokiu būdu nagrinėjamos bylos, kai yra aiškios įvykio aplinkybės.

Teisės aktai numato, kad esant aiškioms nusikalstamos veikos padarymo aplinkybėms prokuroras turi teisę nuspręsti užbaigti baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka, t. y. per dešimt dienų nuo veikos padarymo dienos kreiptis į teismą dėl bylos nagrinėjimo. Byla dėl galimo papirkimo ir piktnaudžiavimo Kelmės teismą pasiekė lapkričio 11 dieną - praėjus vos kelioms paroms po įvykio.

E.Vaineikis įtariamas papirkimu ir piktnaudžiavimu. Jis buvo sulaikytas lapkričio 9 dieną darbo vietoje ir netrukus nušalintas nuo pareigų.

Bylos duomenimis, E.Vaineikis kaltinamas bandymu papirkti J.Kungio bendrovės "Butrema" bylą tiriantį prokurorą E.Armalą - jam į kabinetą lapkričio 3-iosios rytą atnešė 100 litų kainuojantį butelį konjako ir 14 litų vertės raudonųjų ikrų skardinę.

Per ankstesnį posėdį E.Armalas teismui pasakojo, kad E.Vaineikis buvo atėjęs į jo kabinetą, prieš tai jam paskambinęs telefonu. Liudytojo teigimu, svečias įteikė popierinį paketą. Kai prokuroras pareiškė, jog negeria alkoholio, Mokesčių inspekcijos vadovas numojo ranka ir išėjo.

Prokuroras teigė netrukus po įvykio surašęs tarnybinį pranešimą apie įvykį ir jį pateikęs Šiaulių apygardos vyriausiajam prokurorui.

E.Vaineikis savo kaltės dėl pateiktų kaltinimų nepripažino. Jis pareiškė, kad parodymus duos po liudytojų apklausos.

Kaltės teisme nepripažino ir kiti du kaltinamieji - verslininkas J.Kungys bei buvęs Šiaulių miesto policijos vyriausiasis komisaras V.Maigys. Jie taip pat tvirtino parodymus duosiantys po liudytojų apklausos. J.Kungiui ir V.Maigiui pateikti įtarimai kurstymu piktnaudžiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius