Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Gorbačiovas teigia visada pasitikėjęs A.M.Brazausku

Paskutinis Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas sako visada su pasitikėjimu žvelgęs į Algirdą Mykolą Brazauską – šeštadienį mirusį paskutinį Lietuvos komunistų partijos vadovą ir pirmąjį nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos prezidentą.
A.Brazauskas
A.Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

„Esant sudėtingoms politinių įvykių peripetijoms aš visuomet į Algirdą Brazauską žvelgiau su pasitikėjimu“, – rašoma M.Gorbačiovo užuojautoje, kuri paskelbta jo vardo fondo interneto svetainėje.

A.M.Brazauską M.Gorbačiovas pavadino protingu, dosniu ir drąsiu žmogumi.

„Per savo gyvenimą jis spėjo daug nuveikti. Žmonės pelnytai ji vertino ir sovietiniais laikais, ir po „perestroikos“, kai Lietuva įgijo savarankiškumą. Buvęs pirmasis Lietuvos komunistų partijos sekretorius A.M.Brazauskas vėliau buvo išrinktas Aukščiausios Tarybos pirmininku ir Lietuvos prezidentu. Ir jis visuomet galvojo ne apie pasiekimus, o pirmiausia rūpinosi žmonėmis, savo tėvynainiais. Jis įnešė svarbų indėlį demokratizuojant mūsų gyvenimą“, – teigia M.Gorbačiovas.

M.Gorbačiovui „perestroikos“ metais ir Lietuvai atkuriant nepriklausomybę ne kartą teko bendrauti su A.M.Brazausku, kuris 1988–1990 metais buvo Lietuvos komunistų partijos Centro komiteto pirmasis sekretorius, o 1993 metais buvo išrinktas penkerių metų kadencijai Lietuvos prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius