Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialdemokratai: Bažnyčios sprendimas dėl A.Brazausko priešina visuomenę

Ir toliau nerimsta aistros dėl to, kad prezidento Algirdo Brazausko karstas nebus nešamas į Arkikatedrą. Socialdemokaratų partija išplatino pranešimą, kuriame klausiama, kodėl Arkikatedroje neliko vietos prezidentui, jeigu prezidento širdyje buvo vietos Bažnyčiai.
A.Brazauskas
A.Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

Bažnyčios sprendimas, kad šv.Mišios už A.Brazauską bus aukojamos be jo karsto, sulaukė tiek visuomenės, tiek politikų prieštaringų vertinimų. Tokį sprendimą kritikavo kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, taip pat prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji teigė tai vertinanti su nuoskauda.

Socialdemokratų išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad partija apgailestauja, jog A.Brazausko palaikai nebus įnešti į Vilniaus arkikatedrą baziliką.

„Lietuvos socialdemokratai mano, kad Katalikų bažnyčios hierarchai tokiu sprendimu parodė nepagarbą visiems Lietuvos žmonėms, visai valstybei, nes prezidentas yra mūsų valstybės simbolis. Valstybė įpareigota išlydėti savo prezidentą su derama pagarba ir orumu. Užuot sunkią minutę vienijusi tautą, Bažnyčia ją priešina“, – rašoma pranešime spaudai.

Socialdemokratai primena, kad A.Brazauskas draugiškai bendravo su Katalikų bažnyčios atstovais – kardinolą Vincentą Sladkevičių jis laikė idealaus dvasininko pavyzdžiu, gyvenimiškos išminties, dorovinių vertybių sėmėsi iš bendravimo su Vilniaus arkikatedros klebonu monsinjoru Kazimieru Vasiliausku, taip pat primenama, kad A.Brazauskas su kitais tuometės Lietuvos vadovais grąžino tikintiesiems Vilniaus arkikatedrą – apie šį sprendimą pranešė Sąjūdžio steigiamajame suvažiavime 1988-aisiais.

Šaltinių teigimu, karstas su A.Brazausko palaikais ketvirtadienį nebus nešamas į Vilniaus arkikatedrą dėl to, kad su antrąja žmona Kristina prezidentas gyveno be bažnytinės santuokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius