Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio žiniasklaida: Lietuva neteko ryžtingo politiko

Apie prezidento Algirdo Mykolo Brazausko mirtį skelbianti užsienio žiniasklaida pabrėžia, jog jis buvo ryžtingas žmogus, vadovavęs šaliai po Sovietų Sąjungos griūties bei atvedęs Lietuvą į Europos Sąjungą (ES) ir NATO.
A.Brazauskas
A.Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

Britų visuomeninis transliuotojas BBC skelbia, jog A.M.Brazauskas buvo „svarbiausias asmuo Lietuvai siekiant nepriklausomybės nuo SSRS 1991 metais“, o 1993 metais buvo pirmasis demokratiškai išrinktas šalies prezidentas. BBC tinklalapyje taip pat trumpai aprašomas A.M.Brazausko politinis kelias nuo narystės Komunistų partijoje iki tapimo prezidentu, o vėliau – premjeru, išskiriami svarbiausi pasiekimai.

„Būdamas prezidentu jis pradėjo derybas dėl Lietuvos narystės NATO ir ES. Šalis į šias organizacijas įstojo 2004 metais“, – rašo BBC.

Britų visuomeninio transliuotojo tinklalapyje cituojama Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei kadenciją baigęs šalies vadovas Valdas Adamkus. „Pirmojo po Nepriklausomybės atkūrimo tiesiogiai išrinkto Lietuvos prezidento stiprios ir charizmatiškos asmenybės atminimas ilgam išliks Lietuvos žmonių širdyse“, – BBC cituoja D.Grybauskaitę.

Taip pat pateikiama interviu su V.Adamkumi ištrauka, kurioje kadenciją baigęs prezidentas A.M.Brazauską vadina žmogumi, kuris „išdrįso kritišku momentu apsispręsti, kurioje pusėje stovi“.

Apie A.M.Brazausko mirtį taip pat praneša naujienų agentūros AFP, AP, „RIA Novosti“, „Interfax“, didieji kaimyninių šalių naujienų portalai. Dauguma jų akcentuoja, jog A.M.Brazauskas buvo pirmasis demokratiškai išrinktas nepriklausomos Lietuvos prezidentas, trumpai aprašo jo biografiją bei išskiria svarbiausius pasiekimus.

Rusijos žiniasklaida be kita ko primena, jog praėjusią savaitę Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas apdovanojo A.M.Brazauską Garbės ordinu už indėlį plėtojant santykius tarp Lietuvos ir Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius