-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Užuojautą mirus prezidentui A.M.Brazauskui pareiškė JAV valstybės sekretorė

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton pareiškė užuojautą mirus kadenciją baigusiam pirmajam atkūrus nepriklausomybę išrinktam prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas vedė Lietuvą didelių pokyčių laiku. Jis atliko svarbų vaidmenį siekiant nepriklausomybės ir įkvėpė žmones visame pasaulyje. Kaip pirmas laisvos Lietuvos prezidentas, vėliau kaip premjeras, jis dirbo dėl demokratijos“, – JAV ambasados paskelbtame užuojautos laiške cituojama H.Clinton.

Užuojautos laiške akcentuojama, kad A.M.Brazauskui būnant Lietuvos vadovu šalis įstojo į NATO bei Europos Sąjungą ir „plėtojo stiprią partnerystę su Valstijomis“.

„Prezidentas A.M.Brazauskas buvo didvyris savo tautai ir žmonėms. Šiandien mūsų mintys ir maldos – su jo šeima ir visais Lietuvos žmonėmis“, – užuojautos laiške rašo JAV valstybės sekretorė.

Pirmadienį užuojautą dėl kadenciją baigusio A.M.Brazausko mirties pareiškė ir JAV prezidentas Barackas Obama.

„Amerikos žmonių vardu prezidentas B.Obama siunčia savo užuojautą Lietuvos žmonėms dėl buvusio Lietuvos prezidento Algirdo Brazausko mirties“, – pranešime spaudai sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Robertas Gibbsas.

„Prezidentas A.M.Brazauskas atliko lemiamą vaidmenį atkuriant Lietuvos nepriklausomybę ir buvo atsidavęs demokratijos principams“, – teigė M.Gibbsas.

Atstovo spaudai teigimu, buvęs prezidentas ir premjeras A.M.Brazauskas stiprino savo valstybės saugumą vesdamas Lietuvą į NATO bei Europos Sąjungą bei sustiprino Lietuvos santykius su Jungtinėmis Valstijomis.

Po sunkios ligos šeštadienį miręs A.M.Brazauskas bus palaidotas ketvirtadienį sostinėje Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius