Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 15

Būti sienos apsaugos zonoje be leidimų – draudžiama

Ketvirtadienį VSAT Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnams įkliuvo pasienio teisinį režimą pažeidęs vyras.
Pasienis
Pasienis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ties Šilutės rajono savivaldybės Girininkų kaimu sulaikytas 20 metų Tauragės gyventojas valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be privalomo pasieniečių leidimo.

Vyrui pradėta administracinė teisena dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo. Sprendimą dėl nuobaudos skyrimo pasieniečiai priims kitą savaitę. Tauragiškis gali būti nubaustas bauda nuo 150 iki 300 Lt arba administracine tvarka įspėtas. 

VSAT primena, kad visi asmenys įžengti į valstybės sienos apsaugos zoną gali tik turėdami nustatytos formos specialų leidimą.

Ši zona yra paženklinta specialiais ženklais: miškuose ji pažymėta ant medžių pririštomis ryškios geltonos spalvos juostomis su atitinkamais užrašais, prie keliukų – panašiais į kelio ženklais su teksto lentelėmis, laukuose – specialiais geltonais stulpais.

Sienos apsaugos zona – tai nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis, kurioje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės. Paprastai ši zona nuo sienos yra nuo maždaug 50 metrų iki kilometro.

Nustatytos formos prašymus būti VSAZ asmenys turi pateikti ir nemokamus leidimus gali gauti rinktinių Štabuose ar VSAT užkardose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius