Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 09

Egipto pietuose kilus religiniam konfliktui liepsnojo musulmonų ir krikščionių namai bei krautuvės

Musulmonai ir krikščionys Egipto pietinio Naga Hamadžio miesto apylinkėse šeštadienį padeginėjo vieni kitų namus ir krautuves, neatslūgstant įtampai dėl prieš tris dienas įvykusio incidento, kai šeši krikščionys koptai buvo nušauti iš pravažiuojančio automobilio, pranešė teisėsaugos šaltiniai.
Neramumai Egipte
Neramumai Egipte / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Musulmonai padegė krikščionims priklausančius keturis namus ir vieną krautuvę Tirakso kaime, o krikščionys savo ruožtu padegė keturias musulmonams priklausančias krautuves El Bahgoros kaime“, – sakė vienas teisėsaugos šaltinis.

Abu kaimai yra netoli Naga Hamadžio.  Naujienų agentūros „Reuters“ pašnekovai sakė, kad per šiuos neramumus buvo sužeisti šeši žmonės iš abiejų religinių bendruomenių.

Policija gavo 46 musulmonų ir krikščionių skundus, kuriuose jie kaltina priešingos religinės bendruomenės narius dėl išpuolių prieš jų namus ir žalos padarymo, nurodė šaltiniai.  Trečiadienį koptams švenčiant Kūčias, Naga Hamadyje trys nežinomi asmenys apšaudė krikščionių maldininkus. Pasak policijos, per tą išpuolį žuvo šeši koptai, vienas policininkas, o dar šeši tikintieji buvo sužeisti.

Musulmonų ir krikščionių grupuotės ketvirtadienį ir penktadienį surengė atskirus protestus, kuriuose dalyvavo apie 2 000 žmonių.  Pasak saugumo šaltinių, policija sulaikė apie 25 protestuotojus.

Maždaug 78 mln. gyventojų turinčiame Egipte gyvena daugiausiai musulmonai, o krikščionys sudaro apie dešimtadalį. Smurto išpuolių tarp religinių bendruomenių šioje šalyje retai pasitaiko – daug dažniau kyla konfliktų dėl žemės ar moterų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius