Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 13

Aštuonmetės Monikos nužudymu kaltinamo lietuvio byloje – naujos detalės

Trečiadienį Norvegijos pareigūnai pratęsė kardomąjį suėmimą lietuviui, kaltinamam tautietės 8-erių Monikos nužudymu, dar aštuonioms savaitėms. Kaip rašo norvegų portalas bt.no, pareigūnai patvirtino, kad turi keletą naujų įrodymų vyro iš Lietuvos nenaudai.
Norvegijos policininkai
Norvegijos policininkai / „Scanpix“ nuotr.

Bergeno apygardos teismas pranešė turintis naujos informacijos, kuri leidžia susieti jį ir žinutę, kurios nužudytosios Monikos motina Kristina Sviglinskaja buvo sulaukusi socialiniame tinkle „Facebook“ po dukters mirties.

Pranešimas buvo atsiųstas 2012-ųjų vasarį, praėjus trims mėnesiams po Monikos nužudymo.

Mįslinga žinutė

„Jūs manęs nepažįstate ir aš jūsų nepažįstu. Bet nemanau, kad tai ką nors keičia“, – tuomet parašė žinutės siuntėjas.

Jis pareiškė žinantis, kas nužudė moters aštuonerių metų dukrą, jis taip pat akivaizdžiai žinojo apie papuošalus, kurie buvo pavogti iš Monikos ir jos motinos namų. Kristina vėliau paliudijo, kad brangenybės iš tiesų buvo pavogtos iš namų. 32-ejų lietuvis kaltinamas ne tik dėl žmogžudystės, bet ir brangenybių vagyste.

Vg.no stop kadras/Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina
Vg.no stop kadras/Norvegijoje nužudytos Monikos motina Kristina

Pakeitė advokatą

Vyras iš Lietuvos neseniai pakeitė advokatą. Frederikas Verlingas gynė vyrą nuo to laiko, kai jis buvo sulaikytas praėjusių metų spalį bei jam buvo pateikti kaltinimai žmogžudyste. Dabar jį gina advokatas Aasmundas Sandlandas.

Gautos išvados dėl DNR

Norvegų spauda taip pat skelbia, kad buvo gauta galutinė ataskaita dėl DNR tyrimų. Pareigūnų teigimu, šioje ataskaitoje taip pat yra naujų įrodymų lietuvio nenaudai.

Paaiškėjo, kad ant mergaitės kūno rasti įtariamojo biologiniai pėdsakai ir lietuvio DNR sutampa. Tai tik sustiprina įtarimus, kad nusikaltimą galėjo įvykdyti būtent jis. Lietuvis savo kaltę atkakliai neigia.

Iš pradžių manyta, kad mergaitė nusižudė

Lietuvis – buvęs nužudytosios Monikos motinos Kristinos sugyventinis. Negyva mergaitė savo namuose Norvegijoje buvo rasta 2011-ųjų lapkritį. Praėjus beveik trejiems metams po to, kai policija nutraukė tyrimą, pripažinusi, kad 8-erių lietuvė Monika pati pasitraukė iš gyvenimo, paaiškėjo, kad ji galėjo būti nužudyta. Suimtas 32-ejų vyras iš Lietuvos, įtariamas žmogžudyste.

Lietuvos pilietis, kuriam pareikšti įtarimai Norvegijoje nužudžius 8-erių tautietę Moniką, mūsų šalyje yra kalėjęs. Lietuvės Monikos nužudymu įtariamo tautiečio tėvas papasakojo apie sūnaus nusikaltimus.

Lietuvis, kaltinamas 8-metės tautietės Monikos nužudymu Norvegijoje, už grotų jau nuo 2014 m. spalio 20 dienos.

Bergeno apygardos teismas suimtajam neleido bendrauti su išore nei telefonu, nei laiškais. Teismas turi duomenų, kad įtariamasis savo tėvo ir brolio prašė nebendradarbiauti su policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius