Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 18

Airijoje nužudytos lietuvės mama su dukra galėjo pažinoti žudiką

Sekmadienio vakarą privačiame name Kerio grafystėje, Kilorglino priemiestyje rastos negyvos lietuvės – 27 metų Jolanta Lubienė (Santaitė) ir aštuonerių metų jos dukra, galėjo pažinoti žudiką, rašo irishtimes.com.
Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra
Jolanta Lubienė (Santaitė) su dukra / „Facebook.com“ nuotr,

Pirmadienį vakare baigta patologų ekspertizė pareigūnams galutinai patvirtino pirminius įtarimus, kad lietuvės buvo nužudytos savo nuomojamuose namuose, todėl pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žmogžudystės. Abiejų kūnuose aptikta daugybė durtinių žaizdų.

Tuo tarpu atidžiai apžiūrėję namą pareigūnai nesurado jokių įsilaužimo požymių. Dėl to manoma, kad nužudytoji J.Lubienė galėjo pažinoti žudiką ir pati jį įsileisti į namus neįžvelgdama jokios grėsmės. Nenustatyta, kad iš namo būtų kas nors pavogta. Nesurastas ir nusikaltimo įrankis.

J.Lubienė žūties metu vilkėjo kasdieniais drabužiais, jos kūnas rastas virtuvėje, pirmame namo aukšte.

Mergaitės kūnas rastas vonioje antrame namo aukšte. Vonioje buvo ir mergaitės šuo.

Irishtimes.com šaltiniai Airijos policijoje patvirtino, kad kol kas pareigūnai yra nustatę, kad paskutinį kartą gyvą J.Lubienę artimieji matė penktadienį apie 16 val. grįžtančią po darbo namo.

Šeštadienį moteris nepasirodė Šv. Juozapo dienos centre, kur dirbo virėja. Dėl to darbdaviai susisiekė su nužudytosios seserimi Kristina. Ši paskambino J.Lubienės vyrui Mariui, kuris dirbo Švedijoje. Nė vienas iš jų su moterimi negalėjo susisiekti ir sekmadienį, dėl to artimieji kreipėsi pagalbos į policiją.

Apie 20.30 val. sekmadienį, mamą ir dukrą policijos pareigūnai rado negyvas savo namuose.

VIDEO: Airijos policija tiria kraupią lietuvių mamos ir dukros žmogžudystę.

Vietiniai žmonės pasakoja, kad šeima gyventi į Airiją atsikraustė prieš septynerius metus. Prieš septynis mėnesius nužudytosios sutuoktinis Marius išvyko dirbti į Švediją. Paskutinį kartą į Airiją pas šeimą jis buvo sugrįžęs prieš du mėnesius, pabuvo savaitę. Teigiama, kad J.Lubienė su dukra svarstė, ar vykti gyventi į Švediją, ar sugrįžti į Lietuvą slaugyti sunkiai sergančio tėvo. Kelionė į tėvynę buvo suplanuota liepos mėnesiui.

Pirmadienį sužinojęs apie tragediją nužudytosios vyras skubiai parvyko į Airiją. Policija ketina su juo pasikalbėti.
Pareigūnai tikisi, kad pomirtinės ekspertizės leis tiksliau nustatyti nusikaltimo laiką. Neatmetama, kad žmogžudystės galėjo būti įvykdytos dar penktadienį.

Policija vis dar ieško bet kokios su nusikaltimu susijusios informacijos, J.Lubienę mačiusių žmonių, ką nors girdėjusių liudininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius