Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 27

Airijoje per lietuvio sukeltą avariją užmušto vaikino tėvai: teismo sprendimas – įžeidimas visiems airiams

Per lietuvio Airijoje sukeltą avariją žuvusio jaunuolio tėvai piktinasi šalies teisingumo sistema – lygtinio paleidimo sąlygas pažeidęs lietuvis Žygimantas Gridziuška buvo viso labo nubaustas 500 eurų bauda.
Airijos policija
Airijos policija / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia independent.ie, nelaimė įvyko 2001 metų rugpjūtį šalia Kerikmekroso miesto Monagano grafystėje. Ž.Gridziuška partrenkė dviračiu važiavusį 23 metų Shane`ą O’Farrellą.

Jis prisipažino kaltas dėl to, kad po avarijos nesustojo, nepranešė apie avariją ir nepasiliko įvykio vietoje. Iš pradžių teismas lietuviui skyrė aštuonių mėnesių lygtinę laisvės atėmimo bausmę su sąlyga, kad jis išvyks iš šalies per 21 dieną.

Tačiau teismas vėliau sužinojo, kad, laukdamas teismo, Ž.Gridziuška apgaulės būdu apsidraudė dviejose draudimo kompanijose ir toliau vairavo automobilį.

Lietuvis sprendimą apskundė ir buvo paleistas už 2,5 tūkst. eurų užstatą.

Dėl to teisėjas skyrė jam realią penkerių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir uždraudė vairuoti 10 metų.

Lietuvis sprendimą apskundė ir buvo paleistas už 2,5 tūkst. eurų užstatą. Tačiau Ž.Gridziuška sulaužė lygtinio paleidimo sąlygas laiku neužsiregistruodamas policijoje, todėl buvo nubaustas 500 eurų bauda ir sulaikytas.

Žuvusio dviratininko tėvai žiniasklaidai sakė esantys pasibaisėję. „Tai yra įžeidimas visuomenei, tai įžeidimas visiems Airijos žmonėms“, – po teismo sakė vaikino mama Lucia  O'Farrell.

Ž.Gridziuška anksčiau buvo teistas už vagystes 42 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius