2015 03 05

Airijoje rusais vadinami latviai ir lietuviai prisidengdami kūdikiais „stumdė“ heroiną

Rytų Europos nusikalstamo pasaulio vadai, prisidengdami „motina ir kūdikiu“, Belfaste (Šiaurės Airija) platindavo maišus heroino.
Airijos policija
Airijos policija / 123rf.com nuotr.

Kaip skelbia portalas sundayworld.com, Airijoje veikė organizuota nusikalstama grupuotė, žinoma kaip „rusai“.

Airijos pareigūnai šią savaitę surengė didžiulį reidą miesto Ormeau parke ir Botanikos sode, praėjus šešiems mėnesiams nuo to laiko, kai leidinys „Sunday World“ aprašė prekybos heroinu mastus Belfasto viešuosiuose parkuose.

Policijos pranešime teigiama, kad apie prekybą narkotikais minėtose dvejose vietovėse jie sužinojo iš daugėjančių pranešimų apie ten besimėtančias adatas.

Pietinėje šio Airijos miesto dalyje daugėjo prekybos heroinu atvejų. Čia sulaikyta daugybė asmenų dėl prekybos narkotikais: praėjusį mėnesį – net 27.

Airijos pareigūnai giriasi, kad reidai buvo labai sėkmingi, tačiau leidinys „Sunday World“ atskleidžia, jog, nepaisant policijos reidų, dideli heroino kiekiai vis dėlto buvo gabenami.

Liudininkų teigimu, buvo pastebėti du įtartini juodi automobiliai „Mercedes“. Du dideli prikimšti paketai buvo perduoti jaunai moteriai ant pėsčiųjų tilto. Moteris viską susidėjo į kūdikio krepšį ir stumdama kūdikio vežimėlį nuskubėjo toliau vietos, kurioje buvo platinami narkotikai, link.

Jauna moteris įsidėjo pakuotes į kūdikio vežimėlį, ir toliau nukeliavo tiltu. Kas gali sustabdyti moterį, stumiančią kūdikio vežimėlį?, – apie gudriai veikiančius nusikaltėlius rašo leidinys.

„Jauna moteris įsidėjo pakuotes į kūdikio vežimėlį, ir toliau nukeliavo tiltu. Kas gali sustabdyti moterį, stumiančią kūdikio vežimėlį?“, – apie gudriai veikiančius nusikaltėlius rašo leidinys.

Gaujai priklausė lietuviai ir latviai

Dubline įsikūrusioje nusikalstamoje grupuotėje daugiausia veikė Latvijos ir Lietuvos piliečiai. Kaip rašoma portale, gauja buvo itin organizuota ir ginkluota. Jie prekiavo kokainu, heroinu ir metadonu. Vienas maišelis narkotikų kainavo 25 svarus.

Jų veikimo metodai paprasti. Pirkėjai užmegzdavo kontaktą telefonu su vienu iš pagrindinių prekiautojų narkotikais. Susitikimo vieta būdavo sutariama labai greitai ir narkotikų perdavimas įvykdavo per kelias minutes.

Prekeiviai atvykdavo dviračiu, pirkėjai paduodavo pinigus jiems į rankas ir gaudavo narkotikų. Jokio pokalbio nevykdavo, pardavėjai staigiai pasišalindavo iš vietos. Vieną tokių „susitikimų“ praėjusią vasarą Ormeau parke ir Botanikos sode užfiksavo leidinys „Sunday World“.

Leidinys aprašo vieną iš prekybos narkotikais Belfaste atvejų. Vienas iš narkotikų prekeivių vardu Andre atvyko motociklu netoli autobuso stotelės prie bažnyčios. Pareigūnams jis pareiškė, kad baigėsi degalai ir jis laukia draugo, kol šis atvyks pagelbėti. Liudininkų teigimu, netrukus po to, kai pareigūnai pasišalino iš minėtos vietos, vyras pardavė narkotikų. Tas pats vyras buvo pastebėtas, kai pardavė narkotikų kitam klientui, o paskui įlipo į automobilį „Mercedes“.

Dauguma prekeivių – patys narkomanai

Leidinys skelbia, kad dauguma prekiaujančių narkotikais yra patys nuo jų priklausomi. Skelbiama, kad „rusai“ įkūrė keletą viešnamių, prekiavo moterimis iš Rytų Europos, vertė jas parsidavinėti. Moterys taip pat buvo verčiamos gabenti narkotikus į Šiaurės Airiją.

Leidinys „Sunday World“ pažymi, kad Belfasto parkuose daugiausia prekiauta heroinu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius