Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 13

Airijoje šešeriems metams nuteistas narkotikų prekeivis iš Lietuvos Rytis Matelis, filmavęs, kaip pats gitara muša skolininką

Airijos teismas nuteisė 24 m. lietuvį Rytį Matelį. Jis pripažintas kaltu dėl keturiolikos nusikaltimų. Tarp jų – užpuolimas, kūno sužalojimas, neteisėtas laisvės suvaržymas, disponavimas narkotinėmis medžiagomis bei cigarečių kontrabanda, skelbia herald.ie.
Gitara
Gitara / 15min.lt archyvo nuotr.

Policijos apklausiamas R.Matelis pats pareigūnams pateikė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jis muša žmogų, daužo jam per galvą gitara. Paaiškėjo, kad vyras buvo sumuštas dėl to, kad už narkotikus R.Mateliui buvo skolingas 50 eurų.

Teisėjas Seanas O'Donnabhainas pabrėžė, kad įteikdamas vaizdo įrašą jaunuolis manė, jog pareigūnai bus jam už tai dėkingi, nes jis suteiksiąs informacijos apie vakarinėse Korko apylinkėse vykdytas vagystes.

Po kratų lietuvio būste pareigūnai rado ekstazio, kanapių, amfetamino ir metamfetamino už 7,5 tūkst. eurų. Taip pat aptikta kontrabandinių cigarečių už 11,6 tūkst. eurų.

Tačiau dėkingumo iš pareigūnų lietuvis nesulaukė.

Po kratų lietuvio būste pareigūnai rado ekstazio, kanapių, amfetamino ir metamfetamino už 7,5 tūkst. eurų. Taip pat aptikta kontrabandinių cigarečių už 11,6 tūkst. eurų.

Už visus nusikaltimus teismas R.Mateliui skyrė šešerius metus kalėjimo.

Tiesa, teisėjas nurodė ir išlygą, kad jaunuolis gali būti išleistas iš kalėjimo ir po dvejų metų, jei po jų išvyks iš Airijos ir į ją negrįš mažiausiai penkerius metus.

Anksčiau R.Matelis jau yra teistas Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius