Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 22

Anglijoje už tautiečio nužudymą įkalintas 18-metis Šarūnas Mačiulis

Anglijos Visbičo mieste tautietį nužudęs Šarūnas Mačiulis pripažintas kaltu ir įkalintas mažiausiai 11-ai metų.
Šarūnas Mačiulis
Šarūnas Mačiulis / Kambridžeširo policija

Per septynias dienas trukusį procesą Kembridžo karūnos teisme įrodyta, kad 18-metis Š.Mačiulis sunkiai peiliu sužalojo 32-ejų Marių Micevičių. Nuteistajam skirta laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos, su galimybe skųsti sprendimą po 11 metų kalėjime.

Vasario 15 dieną nužudytasis, nuteistasis ir keletas jų kaimynų girtavo namuose. Teisme pranešta, kad lietuvių ginčas įsiplieskė apie 5 valandą ryto, o vėliau gausiai kraujuojantį M.Micevičių ant virtuvės grindų rado jo draugė. Vyrui buvo kartą smogta peiliu į pilvą.

Vyras skubiai išvežtas į ligoninę, tačiau po dviejų dienų mirė. Iškart po nusikaltimo nuteistasis užfiksuotas parduotuvės apsaugos kamerų, kurioje apsilankė. Policija suėmė įtariamąjį jau kitą dieną.

Teisme Š.Mačiulis tvirtino, kad nužudytasis jį puolė pirmas, tad teko gintis, tačiau neprisiminė griebęs peilį ir dūręs tautiečiui. Teisėjas, prieš paskelbdamas nuosprendį paaiškino nuteistajam, kodėl skiriama tokia bausmė.

Teisme Š.Mačiulis tvirtino, kad nužudytasis jį puolė pirmas, tad teko gintis, tačiau neprisiminė griebęs peilį ir dūręs tautiečiui.

„Būdamas girtas dūrei aukai į pilvą, deja, nuo sužeidimo žmogus mirė. Galbūt nenorėjai nužudyti Mariaus, tačiau siekei padaryti jam žalą ir padarei tai šaltuoju ginklu“, – teisme sakė teisėjas.

Detektyvas inspektorius Adamas Gallopas nuogąstavo, kad šis įvykis – dar vienas įrodymas apie alkoholio vartojimo pasekmes.

„Tai dar vienas tragiškas pavyzdys tragedijų, kurias gali sukelti nesaikingas alkoholio vartojimas. Susilpnėjus mąstymui ir sustiprėjus agresijai griebiamasi ginklų. Ši situacija – be laimėtojų. 18-metis praleis daugybę metų kalėjime, o mes tegalime užjausti ir palaikyti M.Micevičiaus šeimą ir artimuosius“, – sakė pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius