Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 29

Anglijos lietuviai prarado legendinę sodybą

Prieš 60 metų išeivių iš Lietuvos netoli Londono esančiame Headley parke įkurta Lietuvių sodyba – žemės sklypas su viešbučiu, ežeru šiomis dienomis buvo perimta už skolas ir uždaryta – maždaug keliais milijonais svarų sterlingų vertinama sodyba bus parduota.
Headley parke įkurta Lietuvių sodyba
Headley parke įkurta Lietuvių sodyba / jklb.org nuotr.

Dalis bendruomenės dėl to kaltina prastą valdymą, košės privirusius girtaujančius tautiečius, kiti mano, kad sužlugdyti lietuvybės oazę kai kam buvo tiesiog naudinga.

Dėl esą netinkamai atstovautų Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės (JKLB) interesų Lietuvių sodybos klausimu suspenduota pirmininkė Zita Čepaitė „Lietuvos žinioms“ tvirtino, kad dabar Lietuvių sodybą valdančios įmonės skolos siekia apie 400 tūkst. svarų (apie 1,75 mln. litų). 52 proc. Lietuvių sodybą valdžiusios įmonės akcijų turi JKLB, likusią dalį – Lietuvių socialinis ir sporto klubas, privatūs asmenys, Tautos fondas, įsikūręs JAV.

Kelis mėnesius 2013 metais Lietuvių sodybai vadovavęs JKLB narys Artūras Indriūnas  dienraščiui tvirtino, kad jam stovint prie viešbučio vairo įstaigos apyvarta siekė 460-500 tūkst. svarų (per 2 mln. litų) per metus. Esą per pusantro mėnesio atiduota 27 tūkst. svarų skolų ir planuota, kad per tam tikrą laiką jų apskritai neliks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius