-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 02

Anglijos lietuvių žiniasklaida susivienijo: „Londonietės“ projektą tęsia „Tiesa“

Žurnalo projektas „Londonietė“ sudomino Anglijoje įsikūrusius lietuvius verslininkus. „Londonietę“ įsigijo kompanija, leidžianti ir vienintelį nemokamą lietuvišką laikraštį Anglijos lietuviams „Tiesa“ bei vystanti portalą Tiesa.com.
Žurnalistė Viktorija Rinkevičiūtė
Žurnalistė Viktorija Rinkevičiūtė / „Londonietės“ nuotr.

„Džiaugiamės, jog galėsime tęsti „Londonietės“ pradėtą darbą ir toliau auginti šią puikią idėją. Norime Anglijoje gyvenančioms lietuvėms moterims ir merginoms pateikti kuo daugiau įdomios ir aktualios informacijos. Jau atnaujinome „Londonietės“ tinklalapį, o netrukus skaitytojus pasieks ir spausdintas „Londonietės“ žurnalas“, – apie nuveiktus darbus ir ateities planus kalbėjo „Baltic Media Ltd“ kompanijos vadovė Ingrida Bilaišytė-Davison.

I. Davison teigimu, specialus leidinys moterims jau dabar turi nemažą skaitytojų ratą, o ateityje jis tik didės. „Neoficialiais duomenimis, Anglijoje gyvena ir dirba apie 400 tūkstančių lietuvių. Esame tikri, kad „Londonietės“ vardas nemažai jų daliai gerai žinomas. Aš pati visuomet laukdavau žurnalo ir buvau ištikima www.londoniete.lt tinklalapio lankytoja. Tad mums belieka išlaikyti „Londonietės“ tradicijas ir, žinoma, tobulėti, įgyvendinti naujas idėjas, kurios patiktų skaitytojams.“

Neoficialiais duomenimis, Anglijoje gyvena ir dirba apie 400 tūkstančių lietuvių. Esame tikri, kad „Londonietės“ vardas nemažai jų daliai gerai žinomas.

Atsinaujinusi „Londonietė“ stripina ir komandą. Laisvalaikio portalą redaguos žurnalistė Viktorija Rinkevičiūtė, dirbusi naujienų reportere LNK ir Lietuvos televizijos žinių tarnybose.

„Londonietė“ yra ne tik mano asmeninis – atsikrausčiau gyventi ir mokytis į man visiškai nepažįstamą miestą – Londoną, bet ir profesinis iššūkis, –  sako V. Rinkevičiūtė. - Visą laiką dirbau su rimtomis politinėmis, socialinėmis ir ekonominėmis naujienomis, o dabar temų spektras lengvės, bus daugiau orientuotas į asmenybes ir praktišką gyvenimą megapolyje. Kartu „Londonietėje“ daugės raiškos priemonių: noriu ne tik rašyti, bet žmonių istorijas pasakoti vaizdu, garsu, fotografija, portalą daryti interaktyvų ir kurti jį kartu su skaitytojais“.

V. Rinkevičiūtė žurnalistinės patirties sėmėsi JAV, Danijoje ir Jungtinėje Karalystėje. „Londone esu visiška naujokė. Tikiuosi, kad mieste gyvenantys ir kuriantys londoniečiai padės man jį prisijaukinti“, – sako žurnalistė.

Prieš aštuonerius metus „Londonietės“ projektą sumaniusi Dovilė Ilevičiūtė neabejoja, kad „Tiesos“ kolektyvas sėkmingai tęs pradėtą darbą. „Tikiu, kad Ingrida kartu su komanda nenuvils „Londonietės“ skaitytojų ir jiems padovanos daug įdomių, naudingų, įkvepiančių istorijų“, – sakė ji. D. Ilevičiūtė pripažino, jog bus šiek tiek liūdna skirtis su lietuviška „Londoniete“, bet kartu pasidžiaugė, kad jos jau laukia nauji iššūkiai netrukus startuosiančiame, šįkart angliškame, projekte www.londonglam.co.uk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius