-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 12

Bergeno lietuvius pradžiugino teatras iš Lietuvos ir ambasadorės vizitas

„Jūs ir mes – kartu ir esam Lietuva” – tai naujai paskirtos Lietuvos ambasadorės Norvegijos karalystėje Izoldos Bričkovskienės žodžiai Bergeno lietuviams, kurie šeštadienį susirinko į bendruomenės šventę.
Bergeno lietuvių bendruomenės šventė
Bergeno lietuvių bendruomenės šventė / Nuotr. iš bergenas.no
Temos: 1 Bergenas

Tai buvo labai turiningas savaitgalis Bergeno lietuvių bendruomenėje. Pliaupiant bergeniškam lietui šeštadienio popietę į bendruomenės būstinę, esančią Bergeno centre St. Paulio mokykloje, rinkosi lietuvių šeimos su vaikučiais.

Jaukioje amfiteatrinėje salėje tuo metu jau ruošėsi pasirodymui su koncertiniu turu per Norvegiją keliaujantis „Teatriukas“ iš Vilniaus. Septynioliktus veiklos metus skaičiuojantis kolektyvas dviejų savaičių turui per Norvegijos lietuvių bendruomenes paruošė nuotaikingą muzikinę pasaką lietuviškų dainų ir pasakų motyvais.

Nuotr. iš bergenas.no/Bergeno lietuvių bendruomenės šventė
Nuotr. iš bergenas.no/Izoldos Bričkovskienės sveikinimas

Bendruomenės narius, vaikučius ir „Teatriuko“ kolektyvą prieš pasirodymą sveikino iš Oslo į Bergeną pirmą kartą atvykusi naujai paskirta Lietuvos ambasadorė Norvegijoje I.Bričkovskienė.

Po linksmo muzikinio pasirodymo ilgai neišnyko šypsenos lietuvaičių veiduose. „Lauksime vėl atvykstant į Bergeną“, – tokiais žodžiais atsisveikinome su keliaujančiais aktoriais Dalia, Žilvinu ir Gediminu.

Nuotr. iš bergenas.no/Bergeno lietuvių bendruomenės šventė
Nuotr. iš bergenas.no/Bergeno lietuvių bendruomenės šventė

Linksmybėms pasibaigus, ambasadorė pakvietė BLB valdybos narius artimiau susipažinti ir aptarti „Draugystės tilto“ – pasaulio lietuvių bendruomenių lituanistinių mokyklų 11-ojo sąskrydžio, kurio pereinamoji vėliava buvo įteikta Bergeno lietuvių bendruomenei, projektą.

Sekmadienio rytą ambasadorė apsilankė BLB lituanistinėje mokykloje „AbėCėlė“, kalbėjosi su mokyklos kolektyvu, vaikučiais, jų tėvais. Pirmoji ambasados sekretorė Jurgita Bilvaisienė atsakė į bendruomenės nariams rūpimus klausimus, davė daug aktualių praktinių patarimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius