-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 03

„Breaking bad“ versija Nyderlanduose: gauja tonomis gamino kvaišalus, sučiupti ir lietuviai

Suomijos ir Nyderlandų policija per bendrą operaciją trečiadienį Nyderlanduose aptiko sandėlį, kuriama buvo įsikūrusi tikra narkotikų gamykla. Joje rastos tonos narkotikų. Dėl prekybos narkotikais visoje Europoje sulaikyti 33 asmenys iš dešimties pasaulio valstybių, skelbia yle.fi.
Sandėlyje Nyderlanduose rastos dvi tonos narkotikų
Sandėlyje Nyderlanduose rastos dvi tonos narkotikų

Vien sandėlyje Nyderlanduose rasta 1800 kilogramai hašišo, 330 kilogramų pradėto gaminti amfetamino ir įranga ekstaziui gaminti.

Nustatyta, kad gauja planavo narkotikus automobiliu gabenti į Suomiją. Kiekviename krovinyje būdavo lygiai 15 kilogramų amfetamino ir 10 tūkst. ekstazio tablečių.

Vieną tokį krovinį pakeliui į Suomiją pavyko sulaikyti Lenkijos pareigūnams. Kitą prie Švedijos-Suomijos sienos pačiupo suomių policija.

Vertė – daugiau nei šimtas milijonų litų

Taip pat nustatyta, kad ta pati gauja pasinaudodama kurjerių paslaugomis iš Prancūzijos į Suomiją siųsdavo po 3 tūkst. „Subutex“ tablečių. Kai krovinys buvo sulaikytas Tamperėje, trečdalis vienos siuntos tablečių jau buvo parduota.

Suomijos nacionalinis tyrimų biuras skaičiuoja, kad visi atimti narkotikai gatvėje būtų buvę parduoti už 30 mln. eurų (daugiau nei šimtą milijonų litų).

Dėl tarptautinės prekybos narkotikais stambiu mastu išvis sulaikyti 33 žmonės iš Suomijos, Prancūzijos, Belgijos, Nyderlandų, Estijos Somalio, Egipto, Irako, Irano ir Lietuvos. Devyniolika iš jų bausmės lauks Suomijos areštinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius