Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 26

Dviguba žmogžudyste Airijoje įtariamas A.Andruška policiją tikino esantis „šokiruotas“

Lietuvės Jolantos Lubienės ir jos dukros nužudymu įtariamas Aurimas Andruška Airijos pareigūnams teigė esantis šokiruotas ir nusiminęs dėl moters ir jos dukros žūties. Duodamas rašytinius parodymus policijos pareigūnams keturios dienos prieš suėmimą A.Andruška tikino apie J.Lubienės ir jos dukros nužudymą sužinojęs iš draugo, kai apsilankė jo namuose, rašo Independent.ie.
Aurimas Andruška
Aurimas Andruška / Facebook.com/Independent.ie nuotr.

„Aš buvau šokiruotas. Tai buvo labai liūdna žinia. Juk tai buvo maža mergaitė, – rašė A.Andruška. – Visi kalba, kad moteris su žudiku greičiausiai susipažino per internetą. Jei tai būtų buvęs lietuvis, greičiausiai jau būtume sužinoję.“

Jis sakė pažinojęs lietuvę, tačiau nelaikęs jos drauge. A.Andruška tikino paskambinęs moteriai kelios dienos prieš žmogžudystę, nes norėjo iš jos pasiimti 100 DVD filmų, kuriuos moteris ketino atiduoti prieš išvykdama į Lietuvą. Esą jis apie DVD įrašų atidavimą sužinojo iš bendro pažįstamo.

Esą prieš pasiimdamas DVD filmus A.Andruška atsigėrė arbatos ir pakalbėjo su lietuve, kuri minėjo, kad žada namie surengti svingerių vakarėlį

Lietuvis į moters namus pasiimti DVD įrašų teigia užėjęs birželio 11 d. Esą prieš pasiimdamas DVD filmus A.Andruška išgėrė arbatos ir paplepėjo su lietuve, kuri minėjo, kad žada namie surengti vakarėlį ir į jį pakviesti žmonių iš kitų Airijos miestų.

A.Andruška taip pat pasakojo, kad už DVD filmus buvo pažadėjęs J.Lubienei nupirkti butelį alkoholinio gėrimo, kurį neva moteriai atvežė birželio 13 d., tačiau į jos namus neužėjo.

Ar vyras kaltas dėl nužudymų, spręs prisiekusiųjų taryba, kurioje – septynios moterys ir penki vyrai.

Bylos nagrinėjimas teisme gali užtrukti apie mėnesį. Teismo salėje ketinama apklausti daugiau nei šimtą liudininkų, tarp jų J.Lubienės vyrą Marių Lubį ir seserį Kristiną Kulevičienę.

Teismo posėdžiuose dalyvauti iš Lietuvos atvyko J.Lubienės mama.

Pirmą kartą A.Andruška prieš teismą stojo dar pernai vasarą, tačiau byla niekaip negalėjo būti pradėta nagrinėti, nes prokurorai vis prašė jiems duoti daugiau laiko įkalčiams surinkti.

Iki šiol buvo teigiama, kad pagrindinė policijos tiriama versija yra ta, kad vyras J.Lubienę ir jos aštuonmetę dukrą žiauriai subadė dėl to, kad moteris atsisakė duoti jam pinigų narkotikams. Skelbta, kad J.Lubienė pažinojo įtariamą vyriškį, jos namuose lietuvis lankėsi triskart.

Taip pat skelbta, kad nusikaltimo vietoje buvo aptikti A.Andruškos pirštų antspaudai.

J.Lubienė į Airiją atsikraustė 2006 m. Jos vyras M.Lubys prieš nelaimę apie pusmetį kartu su šeima negyveno, nes dirbo Švedijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius