-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 03

Dvigubos žmogžudystės byla: Aurimo Andruškos bičiulis apkaltino policiją papirkinėjimu

Lietuvių 27 metų Jolantos Lubienės ir jos aštuonerių metų dukros žmogžudyste kaltinamo 28 metų Aurimo Andruškos bičiulis ir bendranuomininkas Audrius Grigaliūnas teisme pareiškė, kad už liudijimą prieš draugą Airijos policininkai jam siūlė sumokėti. Tuo tarpu prokurorė Isobelė Kennedy tokius pareiškimus pavadino dar vienu A.Grigaliūno melu, rašo independent.ie.
Aurimas Andruška
Aurimas Andruška

45 metų A.Grigaliūnas parodymus dvigubos žmogžudystės byloje davė ne kartą, bet tik kalbėdamas teisme jis prašneko apie tai, kad jį ir kitus liudininkus vasarą, praėjus trims savaitėms po A.Andruškos sulaikymo, Airijos policija bandė papirkti.

„Jie pasakė žinantys, kad tai padarė A.Andruška, ir įkalbinėdami liudyti prieš jį sakė, kad už tai gausiu pinigų“, – teisme pareiškė A.Grigaliūnas.

Jis pridūrė, kad papirkti bandžiusius policininkus yra matęs teismo salėje ir galėtų pažinti.

Parodymus keitė

Tačiau prokurorė I.Kennedy teigė negalinti patikėti tokiais lietuvio žodžiais. Ji pabrėžė, kad A.Grigaliūnas ir iki teismo keliskart keitė savo parodymus, todėl gali būti, kad vyras tiesiog yra linkęs meluoti.

Prokurorės tvirtinimu, pirmą kartą apklausiamas pernai birželį A.Grigaliūnas teigė, kad visą šeštadienį, kai, kaip manoma, buvo nužudyta J.Lubienė ir jos dukra, A.Andruška praleido su juo.

Vyras pareigūnams pasakojo su kaltinamuoju tą šeštadienį vykęs į Kilarnį, paskui namuose draugui pagaminęs pietus, kartu su juo žiūrėjęs „Policijos akademiją“ ir neišsiskyręs ilgiau nei trims minutėms.

Vėliau A.Grigaliūnas parodymus pakeitė ir klausiamas, ar visą dieną praleido su A.Andruška, atsakė neigiamai.

Susipainiojo netyčia?

Liudytojas tvirtino, kad niekada pareigūnams nemelavo tyčia. Jo teigimu, per pirmąją apklausą jis supainiojo dienas, nes buvo neblaivus ir jautė stresą, nes neva vienas iš policininkų nuolat mosavo ginklu.

Teisme buvo peržiūrėti abiejų apklausų vaizdo įrašai.

Be to, policija pateikė įrodymus, kad A.Grigaliūnas lemtingą šeštadienį savo nešiojamuoju kompiuteriu nesinaudojo ir jokio filmo nežiūrėjo.

Byla nagrinėjama toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius