-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 06 26

Emigrantų Joninėse Londone – V.Baumilos ir žiūrovo konfliktas

Artėjant jau tradicija tampančiai Joninių šventei Londone, lietuviams kilo daugybė klausimų dėl renginio. Redbridge'o rajono policija po pernai vykusios šventės ir joje netinkamu elgesiu pasižymėjus alkoholio padauginusiems tautiečiams, siekė uždrausti šventę. Galiausiai Joninės įvyko, o pareigūnų įspėjimai, regis, turėjo teigiamos įtakos tautiečių elgesiui.
Lietuviai Jonines Londone šventė smagiai nusiteikę.
Lietuviai Jonines Londone šventė smagiai nusiteikę.

Nors renginio dieną nuo ankstyvo ryto pliaupė lietus, kelių tūkstančių tautiečių jis neišgąsdino. Apsiginklavę guminiais batais, skėčiais, palapinėmis bei apsiaustais nuo lietaus, emigrantai atvyko į Hainault Forest parką su poromis ir šeimomis.

Lankytojus linksminusios 10 grupių bei atlikėjų ir renginio vedėjai Raimondas Bingelis bei Justinas Jankevičius nepraleido progos pajuokauti apie dangų skrodžiančius žaibus bei tai nustojantį, tai lyg iš kibiro pliaupiantį lietų. Dešimtys apsaugos darbuotojų atidžiai stebėjo lietuvių elgesį ir stengėsi užtikrinti, kad alkoholio padauginę tautiečiai nesukeltų rūpesčių.

Apsiginklavę guminiais batais, skėčiais, palapinėmis bei apsiaustais nuo lietaus, emigrantai atvyko į Hainault Forest parką su poromis ir šeimomis.

Pernai po šventės iškeliavus paskutiniams lankytojams, parkas atrodė lyg praūžus uraganui – visur mėtėsi tušti vienkartiniai indai ir kitos šiukšlės. Šiemet tvarką prižiūrėjo ir šiukšlę po šiukšlės rinko būrys valytojų, tad besilinksminant nekilo pavojus įminti į nebaigtų valgyti šašlykų porciją ar įkišti batą į plastikinę alaus stiklinę.

Daugelis šventės dalyvių atvyko su šeimomis, tad vaikai visą dieną šėlo, žaidė futbolą, leido aitvarus ir taškėsi po balas. Kadangi policija šventės organizatoriams bei renginio lankytojams iš anksto priminė, jog vaikus prižiūrinčiose grupėse privalo būti nors vienas alkoholio nevartojęs asmuo, tautiečiai pakluso įstatymui.

Išsišiepę iki ausų tėvai mandagiai linksėjo apsaugos darbuotojams, vis prieinantiems patikrinti ar lietuviai laikosi numatytos tvarkos.

Tėvai su vaikais renginyje ūžė smagiausiai ir ne tik leido mažiesiems išsipaišyti veidus, bet kartu su jais bėgiojo, šoko, slidinėjo ir griuvo ant purvynu virtusios žolės. Išsišiepę iki ausų tėvai mandagiai linksėjo apsaugos darbuotojams, vis prieinantiems patikrinti ar lietuviai laikosi numatytos tvarkos.

Neramumų Joninėse išvengta, o vienintelis nemalonus incidentas įsiplieskė tarp atlikėjo Vaido Baumilos ir nepadorius ženklus jam rodžiusio tautiečio. Dainininkas pasiūlė vyriškiui nurimti, o jei jis siekiantis dėmesio, ieškoti šio kitur, mat jis dabar ant scenos ir su mikrofonu. Įsikarščiavęs V.Baumila truputį pasiginčijo su žiūrovu, tačiau skubiai atsiprašė už savo elgesį kitų klausytojų ir tęsė audringą pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius