Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 19

Galbūt nuo lietuvių rankų žuvusiai švedei Lisai Holm atminti pasodinta sakura

Kavinė, kurioje, dirbo, kaip įtariama, lietuvių auka tapusi švedė Lisa Holm, tapo šviesių prisiminimų apie buvusią darbuotoją vieta. Antradienį čia jai atminti buvo pasodinta japoniška vyšnia – sakura.
Lisa Holm
Lisa Holm
Temos: 2 Lietuviai Švedija

„Medis gyvens daugelį metų ir turi simbolinę prasmę – vyšnia žydi gegužę ir birželį“, – socialiniame tinkle pranešta apie gražią iniciatyvą. Medis pasodintas iš žmonių suaukotų pinigų. Kadangi buvo surinkta daugiau, nei reikėjo medžiui pasodinti, dalis pinigų bus paaukota dingusių žmonių paieškoms.

Kaip rašo portalas expressen.se, socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtas buvusios L.Holm darbovietės tekstas sujaudino tūkstančius žmonių.

„Ši kavinė nebėra tik kavinė. Tai – ir memorialas Lisai. Jūs esate čia laukiami, jei norite išgerti puodelį kavos, jei norite skirti truputį ar daugiau laiko gedėti ar tiesiog pabūti“, – tokiais žodžiais prasidėjo žinutė kavinės lankytojams.

Ššalia kavinės priklota gėlių ir žvakių jūra, į šią vietą plūsta žmonės, norintys nužudytai 17-metei tarti „sudie“.

„Norime, kad tai būtų vieta, kur kiekvienas jaustųsi laukiamas ir galėtų pagedėti. Norime, kad tai būtų vieta, kur kiekvienas galėtų kurį laiką pasėdėti, praleisti kad ir visą dieną, ir nesijausti įsipareigojęs kažką užsisakyti kavinėje. Tai tikrai svarbi vieta visiems“, – socialiniame tinkle parašė dabar jau buvę Lisos darbdaviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius