-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 25

Į lietuviškas mokyklas užsienyje atkeliauja „Švari kalba – švari galva“

Jaunimas ir vėl raginamas pasitikrinti savo gimtosios kalbos žinias prie kompiuterio. Šiandien prasideda septintasis nacionalinis moksleivių konkursas „Švari kalba – švari galva“.
Vasario 16-osios gimnazijos Vokietijoje moksleiviai
Vasario 16-osios gimnazijos Vokietijoje moksleiviai / Kamilės Ežerskytės nuotr.

Šiemet konkursas dalyvius pasitinka atsinaujinęs. Prakalbinti kompiuterį lietuviškai kviečiami ne tik Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų 6–10 klasių moksleiviai, bet ir užsienio šalyse lietuviškas mokyklas lankantys jaunuoliai. Norintys dalyvauti konkurse turi nuo vasario 24 iki kovo 7 dienos registruotis interneto svetainėje www.lituanika.lt.

„Jau ne vienus metus tiek įvairios Lietuvos institucijos, tiek visuomenės autoritetai kalba apie tai, kad prastėja jaunosios kartos raštingumas. Užsienio mokyklose situacija kiek kitokia, mat lietuviškų mokyklų, esančių ne Lietuvos teritorijoje, pagrindinis tikslas – kad vaikai nesiliautų kalbėję savo senelių, prosenelių kalba, kad gebėtų gyvąją tradiciją perduoti ateities kartoms“, – sakė Vokietijoje veikiančios Vasario 16-osios gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Birutė Augustanavičiūtė.

Pasak pedagogės, galimybė dalyvauti konkurse „Švari kalba – Švari galva“ gimnazistams leis dar labiau priartėti prie savo tautinio identiteto, pajusti kalbą būtent tokią, kokią ją vartoja bendraamžiai Lietuvos mokyklose.

Konkursas „Švari kalba – švari galva“ iš kitų lietuviškumą tarp moksleivių skatinančių renginių išsiskiria tuo, kad jo užduotis patogu atlikti absoliučiai visiems vaikams, nepriklausomai nuo to, kurioje pasaulio vietoje šie gyventų, – tereikia tik kompiuterio ir interneto ryšio.

Konkursas šiemet, kaip ir ankstesniais metais, tradiciškai vyks dviem etapais.

Globoti konkursą šiais metais sutiko Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, o skleidžiant informaciją apie jį talkina ilgametis informacinis partneris LRT ir naujas draugas interneto naujienų portalas 15min.lt.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius