Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 27

Įtariamų dėl Lisos Holm nužudymo lietuvių sąlygos už grotų prastesnės, nei įprasta suimtiesiems

Broliai lietuviai, įtariami nepilnametės Lisos Holm nužudymu, sėdi izoliuoti 23 val. per parą – be televizijos, laikraščių ir interneto, rašo portalas expressen.se.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B.
Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. / „Facebook“ nuotr.

Šią atskirtį pertraukia tik pareigūnų vykdomos apklausos, valandą trunkantis pasivaikščiojimas kiemelyje ir į kamerą atnešamas maistas.

Jis negali žiūrėti televizoriaus, klausytis radijo, skaityti naujausių laikraščių. Jam taip pat neleidžiama turėti kompiuterio ar kontaktuoti su išoriniu pasauliu, – teigė jaunesniojo lietuvio advokatas Thomas Ortas.

„Žinau, kad jis skaito knygas“, – sako vyresniojo brolio advokatė Inger Ronnback. 31-erių ir 35-erių broliai birželio 12 d. dramatiškai buvo sulaikyti prie savo namų. Praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo patvirtinta, kad rastas L.Holm kūnas.

Įprastai – patogesnės sąlygos

Kaltinimai privalo būti pateikti per dvi savaites, kitaip suėmimą reikės persvarstyti, tad broliai gali būti paleisti. Įprastai įtariamieji pasodinami patogesnėse kalėjimo kamerose, kur turi televizorius, galimybę sportuoti ir susitikti su kitais kaliniais. Tačiau visa tai brolių lietuvių atveju nėra suteikta.

„Mane stebina tai, kad mano klientui taikomi griežčiausi apribojimai. Jis negali žiūrėti televizoriaus, klausytis radijo, skaityti naujausių laikraščių. Jam taip pat neleidžiama turėti kompiuterio ar kontaktuoti su išoriniu pasauliu“, – teigė jaunesniojo lietuvio advokatas Thomas Ortas. Broliams neleidžiama matytis ir su kitais kaliniais.

Leidiniui paklausus, ar yra galimybė paprašyti knygų, advokatas teigė, kad „taip“, tačiau jo klientas šių neprašė. Tuo metu vyresnysis brolis vienutėje skaito.

„Žinau, kad jis skaito, ką tiksliai, nežinau. Yra galimybė gauti knygų įvairiomis kalbomis“, – teigė vyresniojo brolio advokatė I.Ronnback.

Rytas prasideda 8 val., o 20 val. sakoma „labanakt“ ir užrakinamos kameros.

***

Priminsime, kad birželio 12 d. vakarą Švedijos policija sulaikė du lietuvius brolius ir vyresniojo žmoną dėl įtarimų nužudžius 17-metę švedę L.Holm. Birželio 16 d. Švedijos Skaraborgo teismas leido suimti tris įtariamuosius: broliai įtariami L.Holm nužudymu, o vyresniojo žmona – nusikaltimo slėpimu. Lietuviai pateikė apeliacinius skundus, tačiau jie nebuvo patenkinti ir abu liko už grotų. Tuo metu minėta lietuvė šiuo metu laisvėje. Pasirodė žinių, kad ji spruko iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius