-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 10 08

Kelionėje iš Lietuvos į Angliją katiną praradusi moteris: siuntinių vežėjai – beširdžiai

Į 15 min.lt redakciją kreipėsi Jungtinėje Karalystėje gyvenanti lietuvė, be galo nusivylusi siuntinių vežėjais, kurie pradangino jos katiną pakeliui iš Lietuvos į naujuosius namus. Moteris įsitikinusi, kad vairuotojams nerūpi gyvi padarai, tad įspėja kitus būti atidžius patikint savo gyvūnėlius nepažįstamiesiems.
Kelionėje praradę katiną jo savininkę vežėjai dar aprėkė.
Kelionėje pametę katiną jo savininkę vežėjai dar aprėkė.

Greta Tanenytė į Jungtinės Karalystės Lidso miestą atvyko iškart baigusi studijas, o tėvynėje augintą katiną nusprendė atsigabenti tuomet, kai įsikurs naujoje šalyje. Prieš išvykdama mergina paruošė gyvūnėlį artėjančiai kelionei – paskiepijo ir paprašė veterinarų augintinį paženklinti mikroschema.

„Neturiu vaikų, tad jis man kaip vaikas – numylėtinis. Apšilusi kojas susitariau su vežėjais Alytuje, kad už sutartą sumą atveš man katiną.

Kaip tu nesupranti, kad katinas važiuoja tris paras, jis š**a ir my*a tam narve.

Prieš išvežant iš Lietuvos jį patikrino veterinarė, paskyrė raminamųjų vaistų, kad kelionėje nesibaimintų. Kartu su maniškiu važiavo dar vienas katinas ir šuo, praėjus dienai po išvažiavimo paskambinau vairuotojui, tada dar viskas buvo gerai.

Kitus gyvūnus šeimininkams atidavė Londone, o maniškį reikėjo vežti į Lidsą. Dar kitos dienos ryte man pranešė, kad katinas pabėgo.

Labai susijaudinau ir išsigandau. Nuvykome susitikti su vairuotojais į Leičesterį, kur gyvūnas ir paspruko. Buvau nustebinta vairuotojų abejingumo ir žmogiškumo stoka. Jie pradėjo rėkti ant manęs ir nesirinko žodžių. „Kaip tu nesupranti, kad katinas važiuoja tris paras, jis š**a ir my*a tam narve“, – va tokiais žodžiais kalbėjo.

Pasprukęs lietuvės katinas.
Pasprukęs lietuvės katinas.

Kadangi katinas važiavo narve, vairuotojai norėjo jį išvalyti ir išleido gyvūną iš jo. Kol vienas iš vairuotojų valė narvą, kitas išėjo palikęs praviras automobilio duris. Tai aišku, kad pamatęs atidarytas duris katinas pro jas išbėgo.

Išvaikščiojau visą miestą, iškabinau skelbimus, kviečiau vardu, bet kur jis atsilieps, kai taip išsigandęs. Vairuotojai man grąžino pinigus ir narvą sakydami, kad visko pasitaiko. Taip paprastai – visko pasitaiko. Kuomet atvežė kitus mano siuntinius, juos priėmusiam dėdei paklausus, kaip vairuotojai ruošiasi atlyginti žalą, šie atsakė, kad kartais tašės kainuoja brangiau nei tas neveislinis katinas.

Jis – mano šeimos narys, mano vaikas, o jie taip drįsta šnekėti. 

Jis – mano šeimos narys, mano vaikas, o jie taip drįsta šnekėti. Visiški beširdžiai. Nerasdama jo kraustausi iš proto, ta nežinia žudo. Čia ne Lietuva – gyvūnai čia nesivalkioja kur papuola, tad labai tikiuosi, kad jis atsiras. Jei kas nors ras jį, turėtų patikrinti ir mikroschemą, kurioje įvesti mano duomenys. Ačiū Dievui, kad prieš išveždama katiną prie lietuviškų duomenų pridėjau ir angliškus.

Tokios situacijos, kad vairuotojai pamestų gyvą padarą pakeliui iš vienos šalies į kitą, dar nesu girdėjusi. Noriu pasakyti žmonėms, kad atkreiptų dėmesį į tai, su kuo išleidžia savo gyvūnėlius, nes yra labai žiaurių ir abejingų žmonių“, – kalbėjo pasprukusio katino savininkė.

Vežėjas: „Tegu ji galvoja, ką sako“

15min.lt žurnalistei susisiekus su vienu iš moters nurodytų vairuotojų šis abejingai atsakė neturintis, kaip pakomentuoti susiklosčiusios situacijos: „Na, pabėgo katinas. Pabėgimo būdu. Tai ką aš galiu pakomentuoti?“.

Na, pabėgo katinas. Pabėgimo būdu. Tai ką aš galiu pakomentuoti?

Paklaustas, ar dažnai pasitaiko, jog bevežant pabėga gyvūnai, vairuotojas atsakė, kad taip nutinka itin retai, o jie patys nukentėjusiai moteriai padėjo tiek, kiek galėjo.

Paklaustas, kodėl nemandagiai kalbėjosi su kliente, vyras ėmė gintis: „Tegu ji atsirenka, ką kalba. Mes esame du vairuotojai, aš apskritai jai nieko nesakiau. Žinau, kad jei pradės taukšti, tai paskui tik mums bėdų bus“, – atšovė vyras ir padėjo ragelį.

Naminius gyvūnus iš užsienio į Jungtinę Karalystę įvežti gali ne tik pats šeimininkas, tačiau, perduodamas gyvūną kitiems žmonėms, savininkas privalo parašyti raštišką sutikimą, kad jo gyvūną veš nurodytas asmuo. Tokį dokumentą lietuvė turėjo ir buvo pateikusi vairuotojams. Už kelionės metu prarastą gyvūną, pagal šalies įstatymus, kaltas jį vežęs asmuo.

Už kelionės metu prarastą gyvūną, pagal šalies įstatymus, kaltas jį vežęs asmuo.

Taip pat pervežant gyvūną iš vienos Europos Sąjungos šalies į kitą privaloma jam įdiegti mikroschemą. Jungtinėje Karalystėje laisvai vaikštantys naminiai gyvūnai gaudomi ir gabenami į prieglaudas, kuriose patikrinamos jų mikroschemos. Jei tokį gyvūnas turi, susisiekiama su šeimininku.

Už dingusio katino grąžinimą lietuvė pasirengusi sumokėti 200 svarų sterlingų (271,34 euro) premiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius