Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02 /2016 02 06

Komos ištiktas JAV lietuvis pagalbos nebesulaukė, iškeliavo Anapilin

20-ies JAV gyvenantis lietuvis Žilvinas Pupelis, savaitę kovęsis išlikimo kovoje, pralaimėjo. Vyro gyvybė užgeso po ilgai trukusios komos. Jauno lietuvio draugai prašė pagalbos – praėjusio šeštadienio vakarą Mičigano valstijoje lietuvis pateko į kraupią automobilio avariją, po kurios jį ištiko koma. Lietuvio gydymui norėta surinkti 15 tūkst. JAV dolerių.
Žilvinas Pupelis.
Žilvinas Pupelis. / giveforward.com

Nors iš pradžių siekiama surinkti suma buvo nurodyta 5 tūkst. JAV dolerių, vėliau ji padidinta iki 15 tūkst. Žilvino draugas 15min teigė, kad paaiškėjo, jog artimiesiems anksčiau pasirinktos sumos nepakaktų net sumokėti už sraigtasparnį, kuriuo sužeistasis buvo skraidintas į kitą ligoninę, tad tikslą teko pakeisti.

Paramos rinkimo svetainėje nurodoma, kad į avariją patekusiam lietuviui nebuvo įmanoma padėti artimiausioje ligoninėje, tad vyras sraigtasparniu  buvo nuskraidintas į didesnę ligoninę, kurioje jam suteikta reikiama priežiūra. Ž.Pupelis taip ir neprabudo iš komos.

Nuo sunkios būklės lietuvio lovos ligoninėje nesitraukė artimieji. „Per šias dienas gyvenimas apsivertė kelis kartus. Dabar supratome, kaip greitai viskas gali pasikeisti. Didžiausia užuojauta Žilvino tėvams. Besimelsdami su viltimi ir meile mes norime ir tikimės padėti jam ir jo tėvams, bandydami surinkti lėšų, kurios bus skiriamos padengti jo gydymui“, – rašoma paramos rinkimo svetainėje.

Artima Ž.Pupelio draugė Agata teigė dar tebelaukianti žinių iš medikų, mat  turėtų paaiškėti, koks gydymas bus taikomas komos ištiktam lietuviui. „Į JAV Žilvinas persikraustė iškart po mokyklos, gegužę jam sueis 21-eri. Situacija sunki, bet jis – kovotojas, tikrai išsikapstys“, – atviravo jauna mergina.

Užvakar vakare matėme pirmuosius rankų ir galvos judesius, taip pat atslūgo veido patinimas, bet gydytojai dar nieko konkretaus nekalba, – prieš tris dienas sakė pašnekovas.

Jauno vyro būklę sekantis draugas atviravo, kad medikai artimiesiems nepranešė daug naujienų. „Smegenys – labai stipriai sumuštos, bet tinimas, regis, mažėja. Žinom tik tiek, kad reikia laukti. Užvakar vakare matėme pirmuosius rankų ir galvos judesius, taip pat atslūgo veido patinimas, bet gydytojai dar nieko konkretaus nekalba“, – prieš tris dienas sakė pašnekovas.

Kalbėdamas apie savo komos ištiktą draugą vyras neslėpė vilties: „Kai pasakome jam apie ką nors, kas jam patinka, atrodo, kad jis mus girdi – iš karto sustiprėja jo pulsas“.

Iš siekiamų 15 tūkst. gydymui vaikinui paaukota 8427 JAV dolerių. Aktyviausiai aukojime dalyvauja lietuviai ir prašo prisijungti kitus geros valios žmones. 

Paaukoti Žilvino Pupelio artimiesiems galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius