Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 24

Laidoje „Emigrantai“ – grįžtantys tautiečiai

Pastaraisiais metais statistika džiugina: pernai į Lietuvą grįžo net 2 000 daugiau emigrantų nei užpernai. Šį kartą socialinės dokumentikos laidoje „Emigrantai“ – apie svetur pasisekimą pelniusius, užkopusius karjeros laiptais, bet nusprendusius grįžti namo.
Emigrantė Šarūnė
Emigrantė Šarūnė / Laidos „Emigrantai“ stop kadras
Temos: 1 Emigrantai

Kai „Emigrantų“ kūrybinė grupė lankėsi pas Šarūnę Švedijoje, Stokholme, moteris jau krovėsi lagaminus ir ruošėsi didžiajai kelionei į Lietuvą. Nelengva staiga nutraukti septynerius metus trukusį sėkmingą ir visavertį gyvenimą emigracijoje. Pagrindinė priežastis – artimųjų ir tėvynės ilgesys.

Klaipėdietė Šarūnė, vos tik baigusi Vilniaus universiteto ekonomikos studijas, atvyko į Švediją paskui savo tuometį širdies draugą švedą. Mergina atvažiavo šiek tiek mokėdama švedų kalbą, tad reikalavimus sau kėlė itin aukštus. Darbo paieškos užtruko rekordiškai trumpai – vos per mėnesį Šarūnė įsidarbino prestižiniame banke. Su užduotimis lietuvė tvarkėsi greitai ir gerai, vis kritikuodavo esamą tvarką ir siūlydavo savus sprendimus. Vadovai Šarūnės įžvalgas įvertino – iškart rado jai daug tinkamesnes pareigas. Lietuvė kopė karjeros laiptais vis aukštyn.

VIDEO: Emigrantai: kovo 24 d. laidos anonsas

Galiausiai vyresnioji verslo analitikė nusprendė viską mesti ir grįžti į tėvynę. Banko darbuotojams tai buvo staigmena. Moteris prisipažįsta, kad Švedijoje ne viskas jai klojosi pavydėtinai. Deja, ilgametė meilė su švedu užgeso. Buvusiai porai teko dalintis kartu įsigytą butą netoli Stokholmo centro bei kitą užgyventą turtą. Lietuvė prisipažįsta, kad tikėjosi su šiuo vyru praleisti visą gyvenimą, bet po skyrybų suprato esanti daug stipresnė, nei manė. Pradėjusi naują gyvenimą Vilniuje, moteris tapo vieno iš Lietuvos bankų vyresniąja verslo projektavimo analitike.

Kita istorija apie raudonplaukę išsišokėlę, lietuviškąja Lady Gaga tituluojamą šiaulietę Laurą. Lietuvė Londone siekia įgyvendinti savo svajonę – tapti pasaulinio lygio žvaigžde. 31-erių metų moteris teigia, kad Lietuvoje ji nepritapo, o įvairios dainavimo atrankos demotyvuodavo ir versdavo suabejoti savo ryžtu dainuoti tūkstantinėms minioms. Laura Laurita – tokiu sceniniu vardu pasivadinusi dainininkė Londone gali kvėpuoti laisviau. Koncertuoti kaip apšildančią atlikėją ją kviečia lietuviams ir rusams skirti Londono naktiniai klubai, kuriuose tą vakarą koncertuoja ir kitos žvaigždės. Dainavimas, be abejo, nėra vienintelis emigrantės pragyvenimo šaltinis. Pagrindines pajamas ji gauna iš vienos klinikos, kurioje dirba administratore.

„Emigrantai“ – antradienį 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius