Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 18

Lenkai ryžosi protestams Didžiojoje Britanijoje: vieni streikuos, kiti – duoda kraujo

Didžiosios Britanijos keičiama migracijos politika taip įsiutino Londone gyvenančius lenkus, kad šie nutarė duoti atkirtį. Keli tūkstančiai lenkų, norėdami parodyti, kad tai jie yra varomoji Didžiosios Britanijos ekonomikos jėga, ketvirtadienį planuoja nepasirodyti darbe. Nuosaikesnieji Londono lenkų bendruomenės atstovai streikui nesiryžo. Jie savo požiūrį demonstruoja duodami kraujo.
Lenkai
Lenkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokiems žingsniams lenkus išprovokavo vis labiau politikų eskaluojamas požiūris esą lenkai į šalį atvyksta tik dėl pašalpų ir tokiu būdu kenkia ekonomikai. Londono lenkų bendruomenė tvirtina, kad darbštūs imigrantai britų ūkį augina, o ne griauna.

„Streikas – tai būdas parodyti, kad imigrantai yra labai svarbi Didžiosios Britanijos dalis. Mes norime pabrėžti, kad čia esame ir norime būti suprasti, vertinami“, – laikraščiui „The Independent“ sakė streiko idėją remiantis Tomaszas Kowalskis, leidinio „Polish Express“ redaktorius.

Verčiau duoti kraujo

Tačiau ne visa lenkų bendruomenė mano, kad streikas – geriausia išeitis.

Vos paskelbus apie jo organizavimą, dalis Didžiosios Britanijos lenkų pasiūlė kitą idėją. Užuot streikavus, jie siūlo lenkams aukoti kraujo. Šią mintį parėmė ir oficiali Didžiosios Britanijos lenkų sąjunga.

„Manome, kad streikas gali būti žalingas patiems darbuotojams, nes gali sulaukti neigiamo darbdavių požiūrio ir dar labiau paaštrinti neigiamas nuotaikas lenkų atžvilgiu“, – teigė bendruomenės pirmininkas Tadeuszas Stenzelis.

Todėl, pasak jo, kur kas naudingiau bus, jei Didžiosios Britanijos lenkai duos kraujo, nusifotografuos ir paskelbs apie tai socialiniuose tinkluose su užrašu #Polishblood.

Akcijoje dalyvausiantys pasižymėjo 2 tūkst. žmonių.

Išvis Didžiojoje Britanijoje gyvena beveik 700 tūkst. lenkų tautybės žmonių.

Jei ketvirtadienį lenkų streikas įvyks, jis bus pirmasis užsieniečių darbuotojų streikas visoje Didžiosios Britanijos istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius