Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 20

Lietuvės Gabrielės Žebrovskytės, nužudytos Vokietijoje, byla: 20 puslapių kaltinamasis aktas ir žudikui gresiantis kalėjimas iki gyvos galvos

Antradienį, balandžio 22 d., Manheimo žemės teisme prasidės lietuvės Gabrielės Žebrovskytės nužudymu įtariamojo Bulgarijos piliečio 41-erių Emilio S. baudžiamosios bylos nagrinėjimas, – rašo Morgenweb.de.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z.
Vokietijoje nužudyta Gabrielė Z. / Vokietijos policijos nuotr.

Posėdis bus atviras. Kaltinamąjį aktą, kurį perskaitys prokuroras Oscaras Gattneris, sudaro 20 puslapių. Jam pateikti kaltinimai ne tik dėl lietuvės G.Žebrovskytės nužudymo.

Kaltinamąjį aktą, kurį perskaitys prokuroras Oscaras Gattneris, sudaro 20 puslapių.

Emilis S. dar rugpjūčio 10-ąją, netrukus po vidurnakčio, užpuolė 48 metų moterį Špajeryje – nuo Manheimo į pietus už Reino apie 20 kilometrų esančiame mieste. Skelbiama, kad bulgaras smogė jai į veidą ir ėmė smaugti, tačiau moteris aršiai priešinosi. Galiausiai jos neįveikęs, jis pagrobė moters rankinę su pinigais bei mobiliuoju telefonu, ir pabėgo. Moteris patyrė sunkių sužalojimų. Dėl šio įvykio Emilis S. kaltinamas pasikėsinimu nužudyti ir apsiplėšimu. Be to, Griunštate bulgaras buvo užpuolęs dvi nepilnametes – 13-metę ir 17-metę. Iš jų bulgaras pavogė piniginę. Vis dėlto joms pavyko pabėgti.

Gresia kalėjimas iki gyvos galvos

Jei bus pripažintas kaltu, Emiliui S. gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Tačiau gali būti, kad už gerą elgesį bausmė bus sutrumpinta iki 15 metų. Lemiamas veiksnys, anot leidinio, – psichiatrijos ekspertų nuomonė.

Priminsime, 2013 metų rugpjūtį 20-metė Mykolo Romerio universiteto studentė Gabrielė Žebrovskytė pirmą kartą išvyko iš Lietuvos studijuoti pagal mainų programą į Manheimo universitetą. Tačiau į gimtinę jau nebegrįžo.

Lietuvės kūnas rastas krūmuose po Kurto Schumacherio tiltu, netoli tramvajų stotelės. G.Žebrovskytė buvo išprievartauta, nužudyta ir apiplėšta 2013 metų spalio 3 d. tarp 21.30 ir 22 val. Policijos duomenimis, Gabrielė spalio 3 d. apsilankė universiteto kino vakare „Movie Night“. Tyrėjai išsiaiškino, kad žudiko G.Žebrovskytė nepažinojo – atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius